Група Квин креће на турнеју по САД, певач ће бити Адам Ламберт

ЛОНДОН: Британска рок група Квин саопштила је данас да крећу на путовање по САД у оквиру ''Рапсоди'' турнеје, а на месту певача поново ће бити Американац Адам Ламберт.
q
Фото: Youtube Printscreen

Они ће од 4. октобра до 11. новембра одсвирати 14 концерата, а како је рекао Меј, сет-листа и концерти разликоваће се од последње турнеје из 2019. године, преноси Ројтерс.

''Обишли смо цео свет, свашта се издешавало. Биће различитих песама, другачије продукције, увек стављамо нове ствари'', рекао је гитариста. Како наводи агенција, нова турнеја састојаће се од концерата који ће трајати око 150 минута, на којима ће бенд, између осталог, изводити класике попут ''We Will Rock You'', ''Killer Queen'', ''Don't Stop Me Now'', или ''Bohemian Rhapsody'', а на бини ће бити кориштени посебни специјални ефекти.

''Лепо је дати визуелни контекст песмама које људи тако добро познају, тако се мења перцепција о томе о чему песма говори, или осећај који песма доноси. Тако и освежавамо хитове, дајемо неку нову дубину'', навео је Меј. Прошлог октобра, Квин су објавили изгубљену песму ''Face It Alone'', на којој пева покојни фронтмен и један од најцењенијих певача свих времена, Фреди Меркјури, а која је снимљена још 80-их година и треблао је да се нађе на албуму ''The Miracle''. Упитан да ли публика у будућности може да очекује објављивање још песама на којима је певао Меркјури, Меј је навео да је ''то тешко рећи'', и додао да сигурно постоји још изгубљених снимака, али да их је тешко пронаћи.

Брајана Меја прошле седмице је британски краљ Чарлс прогласио за витеза због његових доприноса музици.

''Било је лепо видети краља, са којим смо у контату последњих година. Церемонија је била интимна, моја породица је била тамо. Спустио је мач на моја рамена, и питао ме како су ми колена. Ја сам заправо годину дана старији од њега'', рекао је Меј.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести