Хуманитарни концерт УНИЦЕФ-а: Немања Радуловић и Колибри

БЕОГРАД: Поводом обележавања 30 година од усвајања Конвенције о правима детета Уницефа, 13. новембра у београдском Центру "Сава" бић одржан добротворни концерт виолинисте Немање Радуловића и дечијег хора Колибре.
1
Фото: Tanjug

Директорка Уницефа за Србију Ређина де Доминићис рекла је новинарима на маргинама конференције "Унапређење љдуских ресурса у систему социјалне и дечје заштите" у Београду да ће концерт бити одржан у оквиру програма унапређења предшколског васпитања и образовања у Србији, односно за набавку дидактичке опреме за обданишта.

Према њеним речима, биће то прилика да сви заједно, и доносиоци одлука, и цивилни сектор и деца прославе тај важан дан и да се подсете на изазове данашњице.

"Данас, 30 година након усвајања Конвенције о правима детета, дечија права се нису променила, јер она немају рок трајања", рекла је за Тањуг Јадранка Милановић из Уницефа задужена за односе с медијима.

Она је подсетила да нови глобални изазови као што су убрзана дигитализација, климатске промене, продужени конфликти и масовне миграције потпуно мењају детињства.

"Деца се данас суочавају с новим претњама која угрожавају њихова права. Морамо стога да се обавежемо на конкретно деловање да бисмо заштитили и обезбедили да свако дете, данас и убудуће, има једнаке шансе у животу", рекла је Милановићева и додала да је улагање у образовање у раном узрасту један од начина да се то постигне.

Вртићи су место где деца добијају подршка, где могу да уче да размишљају креативно и друже се, где имају слободу да буду маштовити и да увежбавају и развијају вештине, додала је Милановићева.

Цене улазница се крећу од 1000 до 3900 динара.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести