Јелић: Једва чекам да поделим сцену са Пласидом Домингом

БЕОГРАД: Прослављени шпански оперски певач Пласидо Доминго наступиће 8. септембра на Ташмајдану на затварању Белефа, уз пратњу Симфонијског оркестра РТС, а међу солистима ће бити и сопран Марија Јелић, која за Танјуг каже да једва чека да подели сцену са великом звездом светске оперске сцене. Јелић напомиње да за њу наступ са Пласидом Домингом представља велику част.
plasido domingo
Фото: Youtube Printscreen

Београд заиста постаје један од најважнијих градова у области културе у Европи. На концерту ћу изводити арије из Пучинијевих и Вердијевих опера, а предвиђени су дуети са једним од највећих оперских певача од настанка опере Пласидом Домингом. Овај концерт за мене представља велико задовољство и још већу одговорност, каже Јелић.

Најавила је да ће месец дана после концерта са Домингом, имати свој солистички концерт у њујоршком Карнеги холу под називом “Моћ судбине”.

На концерт Пласида Доминга на београдском Ташмајдану моћи да уђу само вакцинисани, или са потврдом о прележавној корони или уз негативан тест, јер је жеља да сви који дођу буду аплсоутно сигурни и да нико не зарази неког другог.

Доминго, који је у јануару прославио 80. рођендан, пева упркос годинама и корони коју је прележао прошле годне у Акапулку у Мексику, где живи.

Препознатљив по свом маркантном гласу, славни уметник сада каријеру наставља као баритон, а не више као тенор.

Уметник рођен у Мадриду иза себе има око 4.000 наступа и више од 150 улога у којима је доминирао.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести