Кекин: Пробудићемо се у неком другом свету кад све ово прође

ЗАГРЕБ: Овај микроорганизам има супер моћи, мени је, рецимо, нагло отворио очи и никад више нећу онако бахато узимати срећу здраво за готово, речи су нове песме Хладног пива "Ово ће проћи" настале у карантину, а о њој, али и о тренутној ситуацији у којој се налази цео свет, говорио је за Танјуг Миле Кекин.
z
Фото: Youtube Printscreen

Све је кренуло оног дана када је људе из сна пробудио снажан земљотрес какав се не памти у главном граду Хрватске, те су били приморани да изађу из кућа у тренутку када власти апелују да се због епидемије не иде нигде.

Како је Кекин казао, једино што је у том тренуку било очекивано је да "ражисер викне да је сцена снимљена".

"Овога пута нисам имао никаквих проблема с инспирацијом, било је довољно погледати кроз прозор, упалити телевизор, попричати с било ким, отворити било који сајт… Свуда исто питање - када ће ово проћи, када ћу моћи да се бавим нечим другим, а да то није корона", прича музичар за Танјуг.

Пробудићемо се у другом свету када све ово прође, сматра Кекин, када изађемо из кућа видећемо сиромашнији свет испред нас, многи ће остати без посла…

"Чисто сумњам да ћемо изаћи паметнији, јер, човек је отпоран вирус, увек се прилагоди, али нисам сигуран да ли изађе из свих тих криза, а да нешто научи. Наравно, неће људски род нестати, ми ћемо на крају победити ту корону, али ћемо се врло брзо вратити на старе навике", уверен је фронтмен Хладног пива.

Сумња да ће човек отворити очи, али би било лепо, како каже, да схвати да је боље улагати у респираторе, а не у пушке, у образовање младих доктора, а не у плате фудбалера…

У извођењу песме "Ово ће проћи" учествовао је велики број музичара, свако из свог дома, а на крају ју је, како каже Кекин, Рамбо Амадеус снажном и истинитом поруком заокружио.

"С мајком природом у хармонији бити, то свак мора темељно да научи, јер ако наставимо сви по старом, природа ће још горе да нас опаучи", поручује Рамбо Амадеус, а Кекин додаје да је дефинитивно епидемија само још једна од последица нашег опхођења према планети Земљи.

"Не верујем у те разне теорије завере, које кажу да је вирус настао у некаквим лабараторијама, него сматрам да је човек сам заслужан за ову појаву. Многи су неколико година уназад упозоравали на то, између осталих и Бил Гејтс је причао да ће се баш овакав вирус појавити", каже он.

Занимљиво је гледати, додаје, колико је човек беспомоћан поред све технике коју има, свег тог оружања, нуклеарних глава и свег богатства, а да се не може изборити са микроорганизмом и с њим изаћи на крај.

"Ово је јединствени тренутак у човечанству да смо се сви удружили да победимо заједничког непријатеља, а да нам за сада ипак то не успева. Али ја сам оптимиста и верујем да ћемо изаћи као победници, али да ће пре тога једно дуже време овај свет, какав познајемо, стајати", каже Кекин.

Када све ово прође, додаје, уживаће у храни и пићу у кафићу, а оно што највише прижељкује, јесте да се врати пријатељима, "да скочи на бину и тиме се излечи од карантина".

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести