Шабан Шаулић сахрањен на Новом гробљу у Београду

БЕОГРАД: Краљ народне музике Шабан Шаулић сахрањен је у Алеји заслужних грађана на Новом Гробљу у Београду.  
saulic sahrana
Фото: Tanjug (Filip Krainčanić)

Последњи поздрав трагично настрадалом певачу упутили су породица, пријатељи, колеге, сарадници и више хиљада поштовалаца његове богате певачке и композиторске каријере. 

Говора на сахрани није било, а Шаулића су музиком испратиле колеге Миша Мијатовић, Мирко Кодић и Аца Софронијевић. 
Ковчег са Шаулићем спуштен је уз звуке његове песме „Не плачи, душо“. 

Шабанов син Михајло се захвалио свима који су дошли на сахрану његовог оца.

Фото: Tanjug (Filip Krainčanić)

Докле год је његове музике, он ће живети са нама. Хвала вам што сте дошли да испратите нашег краља,оца, кума, деду... Нека му је вечна слава, казао је Михајло. 

Фото: Tanjug (Filip Krainčanić)

Претходно је у Скупштини града Београда одржана комеморација, којој су присуствовали породица трагично настрадалог певача, његови пријатељи, сарадници и поштоваоци. 

Комеморацију су присуствовали и министри Ивица Дачић, Александар Вулин, Александар Антић, Зоран Ђорђевић и Бранко Ружић, генерални секретар председника Републике Никола Селаковић, градоначелник Београда Зоран Радојичић и заменик градоначелника Горан Весић. 

Међу окупљенима су се били и кумови покојног певача Зорица Брунцлик и Мирољуб Аранђеловић Кемиш, као и Дајана Пауновић, Беки Бекић, Хасан Дудић, Драгана Мирковић, Снежана Бабић Снеки и други. 

Председник Савеза естрадно-музичких уметника Драгиша Голубовић казао је да је тешко прихватити истину да Шабан Шаулић, краљ народне музике, више није међу нама. 

Фото: Танјуг/ Тања Валић

"Када је певао веровали сте му јер је у песму уносио своју танану душу. Створио је толико личан стил да нико није могао да га копира. Почео је каријеру јако млад и сарађивао с многим истакнутим уметницима. Његове очи биле су огледало његове душе, искриле су када је био весео и радостан, баш га тако памтимо, тешко ће нам бити, али остаће његова песма", рекао је Голубовић.

Од свог кума се опростила и певачица народне музике Зорица Брунцлик. 

"Наши људи тугују у целом свету, тугује регион, породица је неутешна. Кумови тугују. Ти си био мој певач, за сва времена, путуј са анђелима, наш поносу и нека ти је вечна слава", казала је Зорица Брунцлик. 

Шабанов дугогодишњи сарадник Раде Вучковић казао је да данас тугује цела Србија, Шабац и милиони обожаватеља славног певача широм света. 

"Најлепше мелодије и текстове написао сам за тебе, само си ти могао текстове да доводиш до савршенства. Био си добар, поштен, скроман човек, ниси ни сам знао колико велики. Договорили смо се да ћемо да остаримо заједно, да се дружимо у Крчедину и пецамо. Издао си ме, отишао си пре мене и однео део мене", рекао је Вучковић.

Фото: Танјуг/ Тања Валић

Шабанов пријатељ и ПР Горан Јовановић напоменуо је да познати певач ушао у срца милиона људи. 

Фото: Танјуг/ Тања Валић
Фото: Танјуг/ Тања Валић

"Остају успомене на сву пажњу и љубав коју су даривао и остају песме у које си уткао душу широку као Дунав који си толико волео", рекао је Јовановић. 

Фото: Танјуг/ Тања Валић
Фото: Танјуг/ Тања Валић
Фото: Танјуг/ Тања Валић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести