Констракта на Егзиту: Премијера мултимедијалног перформанса 10. јула

НОВИ САД: Најтраженије музичко име Балкана, Ана Ђурић Констракта, крунисаће овогодишњи програм Егзит фестивала у недељу, 10. јула, и то светском премијером јединственог мултимедијалног перформанса.
k
Фото: EXIT promo

Овим концертом, на којем ће њен препознатљив музички печат бити надограђен ВЈ-ингом и кореографијама, Констракта се придружује великим светским именима, међу којима су su Calvin Harris, Nick Cave & The Bad Seeds, Iggy Azalea, Afrojack, James Arthur, Masked Wolf, Jax Jones, Boris Brejcha, Honey Dijon, Maceo Plex i mnogi drugi.

На Егзиту сам била и као посетилац, и као део Mistake Mistake и Земље грува, и као водитељка једне године, а ове године сам на Мејн стејџу као Констракта, тако да видимо се, поручује Ана Ђурић.

Иако делује да се њен успех десио преко ноћи, Ана је на музичкој сцени већ 20 година, а ово је тренутак када њена генијалност долази до пуног изражаја. Српска музичарка атипичним звуком песме „Ин корпоре сано“, којом ће представљати Србију на Евровизији, не престаје да одушевљава и публику и медије на нашим просторима.

Онима који нису раније пратили њен самостални рад донела је потпуно освежење и аутентичност, али и зачуђеност над њеним стваралаштвом. „Ин корпоре сано“ је део пројекта Триптих, у којем су и песме „Нобл“ и „Мекано“, а ауторка свих текстова је Констракта. Триптих, осим друштвено ангажованих порука, доноси и визуелни концепт који је такође осмислила Ана Ђурић, уз Мају Узелац и Ану Родић.

Своју самосталну каријеру Констракта је започела 2019. године песмама „Жваке“ и „Неам шамана“, које прате жанровске иновације, као и оригинални и занимљиви видео спотови.  Ана Ђурић своје музичке корене вуче још од бенда Мистаке Мистаке, са којима је наступала до 2007. године. Те године чланови бенда – Зое Кида, МЦ Милован и Констракта формирају бенд Земља грува, Грувленд издаваштво и Грувленд продукцијски студио, који постаје окосница свих даљих пројеката овог колектива.

Квалитет пута који су у међувремено прешли потврђен је недавним склапањем сарадње Грувленда са светском издавачком кућом Virgin Music Label & Artist Services, која је лејбл унутар великог Јуниверзал мјузика.

Бенд Земља грува до сада је објавио два ЛП албума – „WTF is Gruvlend?“ (2010) и „Шта стварно желиш?“ (2016), затим ЕП издање посвећено Дину Дворнику и више синглова, на којима Констрактине нумере остварају велики успех. Од највећих хитова бенда, с којима је обишла целу бившу Југославију, издвајају се песме „Нисам знала да сам ово хтела“, „Ђанго“, „Плодни дани“, „Једном је сада“, „Туга“, „Мама“.

Земља грува је била и предгрупа на концерту Ејми Вајнхаус у Београду, а наступали су и раније на Егзиту. Констракта ће овог лета представити своје песме на неколико догађаја, међу којима ће први бити Егзитов си стар фестивал у Умагу, али специјалан перформанс планира се за велико финале Егзит фестивала, 10. јула!

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести