Култни вашингтонски клуб "18th Street Lounge" још једна жртва пандемије

ВАШИНГТОН: Пандемија корона вируса имала је огромни утицај на ноћни живот у свим градовима, укључујући и Вашингтон где се због економске ситуације затвара "18th Street Lounge".- популарни ЕСЛ, који је протеклих 25 година био култно место за становнике престонице САД, али и незаобилазна дестинација за многе посетиоце.
w
Фото: Youtube Printscreen

Овај клуб је место где је у лето 1995. настао славни дуо Тивер Корпорејшн, пошто је љубав према музичкој клупској сцени као и дабу, регеу и џезу, повезала Роба Гарзу и сувласника клуба Ерика Хилтона. Тако је настао њихов јединствени звук, мешавина различитих жанрова - и издавачка кућа "18th Street Lounge Music".", преноси Глас Америке.

"Ноћни клубови су место где можете да се дружите, упознајете нове људе и плешете као да вас нико не гледа, али су такође и кућа за музичаре, а такво место био је „18th Street Lounge", каже Томас Блондет, бивши ди-џеј легендарног вашингтонског клуба.

"Ово је дефинитивно крај једне ере, зато што многи музичари и ди-џејеви у Вашингтону више немају дом где могу да изводе и представљају своју музику. Изгубићемо креативну слободу која више не постоји на другим местима", каже Блондет.

Клуб ЕСЛ био је један од предводника ноћне сцене Вашингтона али га је корона вирус приморао да стави кључ у браву. Страхује се да иста судбина очекује многе барове, клубове и дискотеке у главном граду Америке.

"Уз сва правила, ако су људи на растојању од два метра, носе маске, не комуницирају с барменима, не могу да плешу - шта је онда поента ноћног клуба? Нема никаквог смисла", каже за Глас Америке Фарид Нури, ко-оснивач и власник "18th Street Lounge".

После 25 година рада, а јубилеј је требало да се прослави у октобру, није успео да преброди удар корона вируса.

"Ово није најбоље време за услужне делатности, посебно за ноћне клубове. Ти бизниси функционишу на принципу велике посећености, препуних места и социјализације. Мере друштвене дистанце не иду заједно са ноћним клубовима", каже Нури.

Према плановима за поново отварање Вашингтона, ноћни клубови и дискотеке неће моћи да се отворе до последње фазе - што ће бити нова нормала или моменат проналаска вакцине против ковида-19.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести