Мајк Олдфилд објавио композицију Tubular Bells 4 Интро

ЛОНДОН: Утицајни британски композитор и мултиинструменталиста Мајк Олдфилд објавио је на јутјубу и дигиталним платформама нову композицију "Tubular Bells 4 Интро" и саопштио да би то "могао бити последњи снимак који ће икада урадити".
m
Фото: Youtube Printscreen

На Олдфилдовом фејсбуку наведено је да се након последњег албума "Road To Ommadawn" (2017) поигравао са тиме да "иде до краја и направи четврти, завршни део 'Tubular Bells'” за предстојећу 50. годишњицу албума.

Олдфилд је стекао светску славу првенцем "Tubular Bells" (1973), чија је основна тема употребљена у изузетно гледаном филму страве "Истеривач ђавола" (1973) редитеља Виљема Фридкина, и који је постао један од најтиражнијих и најутицајнијих инструменталних албума. Уследили су наставци "Tubular Bells" (1992) и "Tubular Bells III" (1998).

Покушај да уради "Tubular Bells IV" завршио се осмоминутним тест снимком, али је Олдфилд након тога одлучио да не настави пројекат.

На Олдфилдовој страни се сада каже да "Tubular Bells 4 Интро" објављује поводом 50. годишњице као "последњи параграф приче 'Tubular Bells'".

Уместо четвртог наставка, Олдфилд се одлучио да поводом јубилеја објави "Tubular Bells - 50 Anniversary Edition" на две винилне плоче и у другим форматима.    

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести