Мецосопран Јелена Кончар у Токију

Првакиња Опере Српског народног позоришта, мецосопран Јелена Кончар, у октобру одлази на студијско путовање у Јапан, где ће се у Токију повезати са јапанским уметницима и културним институцијама, у циљу размене искустава, промоције српске вокалне музике у Јапану, као и Новог Сада као Европске престонице културе 2022.
е
Фото: Youtube Printscreen

Јелена Кончар је изабрана као један од уметника који учествују у програму размене „Кизуна“. Овај програм подразумева студијско путовање новосадских уметника у Јапан, у оквиру сарадње Фондације „Нови Сад ЕПК“ са ЕУ – Јапан фестом. Последњи циклус јавног конкурса за финансијску подршку локалним уметницима и културним радницима за реализацију студијског и истраживачког путовања у Јапан, у оквиру програма размене „Кизуна“, биће отворен до краја августа. Фондација „Нови Сад ЕПК“ обавештава да ће тим циклусом бити завршен програм размене „Кизуна“.

Фондација „Нови Сад – ЕПК” је расписала Јавни конкурс за суфинансирање програма сарадње с Јапаном, који ће бити реализовани у години титуле у Новом Саду и околини. Ради бољег повезивања са јапанском културном и уметничком сценом, Фондација је остварила сарадњу са ЕУ – Јапан фестом, који ће кроз овај конкурс подржати пројекте сарадње са јапанским уметницима и организацијама, који се уклапају у концепт програма за годину титуле. Како наводе, очекиване врсте израза јесу популарна и класична музика, филм, књижевни догађаји, баштина у савременој интерпретацији, фотографија, (нови) медији и технологије, дизајн, улична уметност, нови циркус и улични театар, сценско извођење савременог драмског текста,

савремени плес, визуелне уметности и слично. Заинтересовани на јавни позив могу да се пријаве до 10. августа, а више информација о критеријумима, потребној документацији, као и пријавни обрасци доступни су на званичном сајту „Нови Сад – Европска престоница културе“, у делу Јавни позиви. 

Н. Пејчић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести