Металика најавила нови албум, промоција на турнеји

ЛОС АНЂЕЛЕС: Хеви метал група Металика најавила је ће нови албум "72 Seasons" објавити 14. априла 2023. године, ког ће промовисати светском турнејом која ће са 46 концерта обићи 22 града.

"Завршили смо снимање у нашем штабу и стиже вам наш 12. албум. Прошло је шест година од 'Hardwired…To self Destruct' и мислимо да је време за нову музику. 12 песама и преко 77 минута", саопштила је Металика. Као најаву новог албума, ког је продуцирао Грег Фиделмен са гитаристом и певачем Џејмсом Хетфилдом и бубњарем Ларсом Улрихом, Металика је објавила спот "Lux Aeterma".

Објашњавајући назив албума, Хетфилд је рекао да "првих 18 година наших живота обликује наше истинске или лажне сопствености", додавши да су нам концепт "ко смо" рекли наши родитељи и да је могуће ограничавање око тога каква смо врста личности. "Мислим да је најзанимљивији део тога настављање проучавање тих основних убеђења и како то утиче на наше сагледавање света данас.

Много наших одраслих искустава је опонашање или одговор на та искуства детињства. Заробљеници детињства или ослобађање од стега које носимо", објаснио је Хетфилд. Металика је објавила и датуме "М72" светске турнеје која ће идућег пролећа у Европи обухватити Амстердам, Парис, Хамбург и Гетеборг, а потом током 2024. Минхен, Хелсинки, Копенхаген, Варшаву и Мадрид.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести