МИК ЏЕГЕР ДАНАС СЛАВИ 80. РОЂЕНДАН: Фронтмен Ролингстонса као надреално биће

ЛОНДОН: Певач Ролинг стонса Мик Џегер (Mick Jagger) данас слави свој 80. рођендан, као фронтмен који је поставио неке постулате рокенрола.
s
Фото: Tanjug (Photo by Charles Sykes/Invision/AP)

"Данас нам је посебан дан! Пожелимо веома срећан 80. рођендан Мику. Настави са рокањем, Мик!", поручио је бенд на својој фејсбук страни.

Рок фотограф Брајан Рашић је рекао Танјугу да је Џегер "одувек био шоумен, који је радио све што ради и данас - он је као неко надреално биће". Рашић, који званично сарађује са бендом од на њиховог чувеног концерта 2006. у Рио Де Жанеиру, примећује да трају већ 62 године и да се сада може рећи да је са испуњених 80, Џегер "провео цео живот са Стонсима".

"То је невероватно. Сећам се свог одрастања кад смо неке људе са много мање година гледали као старце. Данас се можемо мерити колико смо стари по Мику. Пробијени су сви параметри старења и година. Све то не постоји кад је Мик у питању", сматра Рашић.

Џегер је један од оснивача Ролинг стонса 1962. године у Лондону, и са гитаристом Китом Ричардсом, чини ауторски двојац заслужан за бројне рок класике. Познати и као "Светлуцави близанци" (Glimmer Twins) Џегер и Ричардс су написали неке од најчувенијих рок песама попут "Satifaction", "Honky Tonk Woman ", "Simpathy For tje Devil ", "It's Only Rock'n'Roll", "Angie", "Miss You" или "Start Me Up ".

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести