Миленковић и "Камерата Академика" отворили концертну дворану

НОВИ САД: Српски виртоуз на виолини светске славе Стефан Миленковић свирао је вечерас дела Сидинга, Вивалдија, Пјацоле, Гершвина, Меркурија и Чајковског с новосадским камерним оркестром "Камерата Академика" и тим концертом званично отворио нову Градску концертну дворану у Новом Саду, у којој ће обављати функцију уметничког директора.
1
Фото: Tanjug
У оквиру дочека 7529. године по старом српском календару, Стефан Миленковић и новосадски камерни оркестар, "Камерата Академика", у прворазредном културном догађају угостили су једног од најважнијих европских џез пијаниста Васила Хаџиманова.
 
Наступ врсних музичара представља јединствен догађај у припреми Новог Сада за титулу Европске престонице културе.
 
Хаџиманов се Миленковићу придружио у изведби нумера "Преко брда, преко брега" и "Крисмас Сонг", а цео концерт публика је пратила онлајн, путем платформе виситнс.рс, али и у директном преносу на Другом програму Радио-телевизије Србије.
 
Вечерашњим концертом Нови Сад је отворио своју прву Градску концертну дворану, али и врата новосадске Академије уметности, будућим предавачима, Миленковићу и Хаџиманову.
 
Долазак два виртуоза у град културе означава наставак изградње "нових мостова", којима људи и процеси стварају просторе и програме, односно трајне легате пројекта "Европска престоница културе".
 
За повратак Стефана Миленковића са породицом у Србију из САД, где је имао изузетну предавачку каријеру на Универзитету Илиноис, најзаслужнија је национална платформа "Србија ствара" под покровитељством председнице Владе Србије Ане Брнабић.
EUR/RSD 117.1474
Најновије вести