Милица Јанкуцић, ABBA Real Tribut бенд СА НАМА ЈЕ ЂУСКАО И БИЛ МАРИ

Чувена шведска поп гупа АББА која је основана 1972. године, важи за једну од комерцијално најуспешнијих на свету.
С
Фото: приватна архива

Иако је престао са радом деценију након што је формиран - ако не рачунамо краткотрајни виртуални повратак 2021. и албум „Voyage” – овај четворочлани музички састав и данас је невероватно популаран, а његове хитове изводе бројни трибјут бендови. Један од најпознатијих, не само код нас, него и у Европи, долази из Србије. Тај бенд је настао 2007. године и броји седам чланова.

Оригинално извођење вечних хитова, аутентични костими у којима наступају чланови ABBA Real Tribute бенд-а и уиграна кореографија, дају посебан и аутентичан штимуг свим њиховим наступима.

Уз ванвременске мелодије, па још у таквом извођењу, публику гарантовано на сваком њиховом наступу очекује не само квалитетан концерт, већ и незаборавно ђускање, на које су и Новосађани позвани у петак, 30. јуна, у дворишту ОТП банке у оквиру Новосадског музичког лета...

– Сваки наш наступ је пропраћен овацијама и позитивном енергијом. Никада до сада нисмо били у ситуацији да је публика остала равнодушна. Једна од најзанимљивијих ситуација је дефинитивно био наш наступ у Грчкој. У питању је била приватна прослава поводом турнира у голфу, који се ту одржавао. У једном тренутку, усред наступа, ушао је човек и почео да ђуска. Ми смо се сви испрва погледали са неверицом. У питању је био глумац Бил Мари. Вече је било савршено. Позвао нас је да након тога попијемо пиће заједно. То је дефинитивно нешто што ћу памтити целог живота – прича за „Дневник“ певачица Милица Јанкуцић, чланица ABBA Real Tribute бенда.

Игранка „Dancing Queen“ у дворишту ОТП банке биће одржана у петак, 30. јуна

Милица је рођена у Бору где је похађала основну и средњу школу. Након тога је дошла у Београд и тамо завршила основне академске и мастер студије на Факултету спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду. Тренутно ради као наставница физичког и здравственог васпитања у Основној школи „Бошко Буха“ у Београду. Музиком је почела да се бави као мала, прво певајући у дечијем хору, а након тога је завршила основну музичку школу „Миодраг Васијевић“ у Бору, одсек – клавир.

– У тренутнку када је ABBA Real Tribute мењао састав, а на препоруку пријатеља, позвана сам на аудицију и тако сам постала чланица бенда. То је било маја 2017. године. Иначе, захваљујући родитељима, диско музика се увек слушала у нашој кући, па тако и песме групе АББА. Моје омиљене песме су „The Namr of the Game“ и „Eagle“ – наводи Милица Јанкуцић.

Највећи број гостовања овог трибјут бенда био је на простору бивше Југославије. Поред тога, имао је наступе у Грчкој, Румунији, Шведској, Италији... Како каже Милица, разлог у овако великој популарности песама групе АББА крије се у томе што је, једноставно, реч о ванвременској музици.

– Што се наредног периода тиче, доста тога је у плану али најбоље би било да нас љубитељи запрате преко друштвених мрежа и тако буду благовремено обавештени о свему – поручује Милица.

На изузетно позитивне реакције публике наишла је и сарадња ABBA Real Tribute бенда са Зрењанинском филхармонијом. Милица наводи да је то од старта био степеник више и једна потпуно другачија димензија у извођењу песама шведског поп састава.

– Под диригентском палицом маестра Микице Јевтића, синергија коју смо током свих ових наступа остварили је заиста посебна, а доказ томе су распродати концерти у Италији, Словенији и Хрватској – наводи Милица Јанкуцић. – У Љубљани смо, рецимо, наступали пет пута и сваки пут је Цанкарјев дом био препун. У Загребу смо два пута наступали у Лисинском и једном у Цибониној дворани. У Милану смо такође имали два пута концерт у Арчимболди театру, а у Торину у театру Колосео. Оно што бих издвојила као најзначајније је да се љубав према ономе што радимо и делимо са публиком осети, а онда је и позитиван резултат известан.

Жељко Балабан

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести