Мјузикл „Тина“ посвета краљици рокенрола

Тина Тарнер се појавила на другој насловној страни часописа „Ролинг стоун“ 23. новембра 1967. године. Била је прва жена на насловници у дугој историји ове публикације  Сада мјузикл „Тина“, заснован на њеном животу и музици, игра претпремијерно на Бродвеју,јавља Радио телевизија Србије.
t
Фото: Printscreen RTS

Главни догађај биће 26. новембра, када ће Тина напунити 80 година.

Од скромних почетака у Тенесију, до трансформације у глобалну краљицу рокенрола, Тина Тарнер није само рушила правила, она их је преправљала. Овај нови мјузикл прича неоткривену причу о жени која се усудила да се супротстави оковима година, пола или расе.

Мјузикл је написала драмска списатељица, добитница награде „Оливије", Катори Хол, а режирала чувена Филида Лојд.

„Када сам стигла овде вечерас, дочекао ме је диван аплауз и захваљујем вам на томе. Овај мјузикл је о мом животу и начину на који је отров претворен у лек“, навела је рокенрол дива.

Једна од најуспешнијих извођачица свих времена, Тина Тарнер је освојила 12 Греми награда, и има више продатих карата за концерте него било који соло уметник у историји музике.

Према речима саме Тине, ово је прича о девојчици која је одрастала са великим амбицијама. Прича о наивној младој жени која је закорачила у буран брак без ичега до свог гласа и својих снова. И која је побегла, једва, из тог истог брака, без ичега. Прича о средовечној певачици, која је постигла успех и пронашла истинску љубав.

Ејдријен Ворен, која је играла Тину на „Вест енду“, репризира своју улогу на Бродвеју. Ти ниси Тина, не покушавај да ме имитираш, рекла је краљица рокенрола глумици. Мораш бити малкице своја.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести