На београдском фестивалу музичких филмова: Пол Макартни, Чак Бери, Мајкл Џексон...

БЕОГРАД: Чет Бејкер, Чак Бери, Мајкл Џексон, Џо Страмер, Пол Макартни, Клеш...нашли су се међу "актерима" играних и документарних филмова 4. Паралелних визија - Фестивала музичког филма који се од 30. октобра до 3. новембра одржава у Арт биоскопу Коларац, у оквиру Коларчеве задужбине, најавили су данас организатори.
e
Фото: Youtube Printscreen

Јединствена селекција играних и документарних музичких филмова доноси десет целовечерњих наслова и неколико кратких остварења.

Међу играним филмовима је биопик о последњим данима џез легенде Чета Бејкера "Моје лудо срце" који ће и отворити фестивал, као и романтична музичка драма, чији је лајт мотив музика култног британског састава Клеш "London Town", који ће затворити фестивал, а у оквиру дана посвећеног обележавању четири деценије легендарног панк рок албума "London Calling" састава Клеш.

Документарни филмови доносе биографије уметника и бендова, али не беже ни од анализе горке стране индустрије забаве и поп културе, тако ће публика имати прилику, да на великом платну погледа причу о контраверзним сегментима живота Мајкла Џексона "Напуштајући недођију" 1 и 2, награђену престижним Емијем за 2019.

Паралелно, ту су и биографије једног од пионира рокенрола Чака Берија "Chuck Berry", затим аустралијског бенда Гоубитвинс "The Go Betweens - Баш овде", као и одличан документарац са играним елементима о шпанским данима фронтмена групе Клеш, Џоа Страмера "Joe Strummer on the Run".

Такође део овогодишњег програма су и феноменолошки прикази ливерпулског Каверн клуба "Cavern Club" за који се тврди да је кумовао успеху легендарних Буба - Битлса, као и прекоокеанска прича о пола века најпознатијег рок магазина свих времена "The Rolling Stone-Приче са ивице" 1 и 2. Тим поводом биће организован и трибински програм на тему: "Где су се откотрљали рок магазини".

Пројекеције се одвијају сваког дана од 18.30 и 20.30 часова, а карте по цени 250 динара, доступне су на благајни Коларчеве задужбине.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести