На Гитар Арту 130 најзначајнијих гитариста данашњице

БЕОГРАД: На Гитар Арт фестивалу, од 10. до 15. марта одржаће се 13 концерата и низ пратећих програма, а Београд ће посетити више од 130 најзначајнијих гитариста данашњице.
a
Фото: Youtube Printscreen

Фестивал, 21. по реду, одржава се под слоганом "Рапсодија" који упућује на неуобичајену нову форму фестивала који обједињује више различитих пројеката, концерта, музичара и стилова са свих страна света.

Како најављују из организације, почиње "трећа ера Гитар Арта која доноси бројне иновације."

Поносно најављују и први фестивалски Тим билдинг у региону, који ће се одржати од 10. до 12. марта у Комбанк дворани, а чиме желе "да граде мост који стратешки повезује културу и бизнис."

Предстојеће фестивалско издање представиће музичку "рапсодију", у оквиру које ће се велики концерти одржати поново у београдској Комбанк дворани, класика у Атријуму Народног музеја, а светска премијера концерта за гитару и симфонијски оркестар резервисан је за велику салу Коларчеве задужбине.

Част да отвори манифесатцију има један од најбољих фламенко гитариста нове генерације Даниел Касарес који се враћа у Београд након пет година и распродатог концерта.

Овог пута са својим бендом представља нови пројекат "Магитеране", на коме се отискује на ново путовање са својом изабраном фламенко посадом.

На Гутар Арт Фестивал друго вече долази Ођила, која широм света изводи препознатљиву ромску музику, ослањајући се на традицију театра Ромен из Москве и музику из легендарних филмова "Цигани лете у небо", "Моја слатка умиљата звер" и других.

Популарни италијански гитарски квартет 40 Фингерс са више милионским прегледима на Јутјубу по први пут долази у Београд!

40 Фингерс најављује концертни спектакл у Комбанк дворани са посебним репертоаром који почиње мирно са филмском музиком, ауторским песмама, а онда следи енергичан део са култним мелодијама и обрадама поп и рок хитова у посебном аранжману за четири гитаре.

Гитар Арт традиционално доводи успешне извођаче попут Загреб Гитар Трио из Хрватске, Квартет де Гитарас "Конкордис" из Португала, Рафаел Агире из Шпаније, Шампиа Дуо из Јапана, Милош Јањић из Србије, Никлас Јохансен из Данске, Игор Клоков из Русије и Милан Дереата из Србије...

Немачки композитор Јоакин Клерк компоновао је ново дело, посвећено београдском Гуитар Арт Фестивалу.

Њега ће премијерно извести на великој сцени Коларчеве задужбине Симфонијски оркестар РТС-а под диригентском палицом Бојана Суђића, а солисти концерта су Марко Тамаyо, Давид Мартинез и Рафаел Агире.

У току је велика новогодишња акција која траје до 15. јануара, а у којој се куповином комплета карата по промотивној цени остварује додатни попуст.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести