НАСТУПАЋУ У СРБИЈИ СВЕ ЧЕШЋЕ Хрватска певачица Vanna искрено о наступима

БЕОГРАД: Регионална поп звезда Vanna, чије је право име Ивана Раниловић Врдољак, одржаће два концерта 5. и 6. октобра на сцени клуба BitefArtCafe у Београду, а специјално за Танјуг је изјавила да ће од сада све чешће долазити у Србију на соло концерте.
Танјуг/Владимир Шпорчић/Vanna
Фото: Танјуг/Владимир Шпорчић/Vanna

Подсетимо, Vanna је након три деценије каријере први самосталан концерт у Србији имала у октобру 2022, управо у BitefArtCafe-у, што је био прави тријумф за њу и одушевљену публику.

"Како је наш први концерт био тако леп, онда смо се договорили да ћемо радити још у престоници Србије. Београд ми је пружио један од најлепших пријема на концерту у последње време. То најбоље знају људи који су посетили мој концерт и видели су да ми је мало недостајало да заплачем. Ипак, рекла сам себи "дај, дај, сабери се, ипак имаш 100 година", каже у шали Vanna, спремна за нове наступе у Београду.

Vanna важи за један од најупечатљивијих вокала у региону и најављује чешће концерте у Србији.

"Доћи ћемо и у Нови Сад, биће нас ту код вас чешће. Истина, свесна сам ја да се нисам посвећивала довољно овом тржишту. Имам укључене сензоре, све то знам. Неки ће можда рећи – “Ех, сад си нам дошла”. Али, могу рећи да сам управо сада у најбољој фази, верујте ми”, обећава популарна певачица која у својој земљи пуни велике просторе попут загребачке и сплитске  Арене.

Vanna је објаснила “неповољне околности” које су утицале на то раније да не може превише да путује по региону.

Како каже, постала је мајка  када је постала мајка и желела да се у потпуности посвети родитељству

"Гледала сам на то помало конформистички, да све што је неопходно у вези каријере радим што ближе. У Србију је ипак потребно доћи, допутовати, провести неко време са организаторима, медијима, промовисати концерте. Можда сам и могла да размишљам другачије, да себи приуштим да ми неко други чува клинце”, размишља поп уметница, чији је хит "Тек је 12 сати" са "Е.Т." бендом распаметио целу бившу Југославију пре 30 година.

Онда је Vanna стално одлагала први сусрет са Београдом, говорила је себи да ће доћи догодине...

Занимљиво је да је “Е.Т.” банд настао у веома незгодно време 1992. године када Југославија увелико нестаје са  рату на простору бивших република.

Медјутим, Vanna сматра да то за њену каријеру није толико неповољно, јер “мој тајминг је такав, нисам могла никако раније да почињем каријеру, и тада сам била баш млада”.

Vanna је оценила да јој прија што се среће са својом публиком у Србији без својеврсног ореола да је она нека “југословенска звезда”.

"Ја сам ја, ви сте ви. Ако смо се препознали, немамо терет. А да сам из бивше Југославије стигла као звезда коју знају од пре, рекли би да вучем неке кофере. Ма не вучемо ми ништа. Најважније да сте ме препознали, да је мени са вама лепо. Чист рачун, дуга љубав. Тако да, биолошки гледано, могла сам се појавити само тад кад сам била девојчица", појаснила је хрватска поп звезда, која од распада са Е.Т. бендом има веома запажену и успешну соло каријеру.

Vanna је на неки начин била "присутна" на овим просторима., јер је сарађивала са српским поп рок бендом "Неверне бебе" на дует песми "Само за твоје очи" на албуму "Праштам" (2012).

На њиховом највећем соло концерту до сада у Београдској арени децембра 2013, Vanna је требало да гостује управо на тој нумери, али се у последњи час разболела, те није могла да стигне на договорени излазак на сцену.

То је била прилика да Vanna први пут пева уживо у Београду.

"Била је то нека чудна судбина, упливавање, није нам се дало. Планирала сам да додјем, све је то било без континуитета. Имали смо нека гостовања код вас на телевизијама, певали смо у студију, промовисали песму. Али добро, некоме се потрефи да успе овде са 26 година, а некоме и мало касније”, са осмехом каже Vanna.

Такодје са женским бендом – тада квартетом, сада тријом "The Frajle", Vanna је сарадјивала у два наврата: снимила је њихову обраду своје песме "Ако је вриједило ишта", да би им касније написала хит "Не иди".

Иако се то можда логички очекује, "The Frajle" и "Неверне бебе" неће Vanni бити гости на концертима 5. и 6. октобра, јер како каже није изводљиво да на мањој сцени сви стану, и са оба састава би волела да поново креативно сарађује на добрим песмама. 

БитефАртЦафе је веома отворен у последње време за регионалну – хрватску сцену: у петак вече је соло концерт имао чест гост Србије – поп певач Нено Белан и састав “Фиуменс”, прошле године у октобру је гостовао поп рок бенд “Ватра”, редовни су Ида Престер, "Детоур"...

Током октобра и до краја године у Београд на другим позорницама долазе и "Атомско склониште", Горан Каран, Миле Кекин, Гибонни....

"Прија ми да смо толико повезани и да се размењујемо. Да само знате колико су млади српски музичари популарни код нас у Хрватској. Успевам да пратим савремену музичку сцену Србије, јер ме ћерка обавештава ко је актуелан. Показује ми шта је вредно слушања. Онда имамо једно тематско вече – младе цуре. Тако сам слушала Сару Јо, и онда сам морала да гледам све њене спотове, преслушавам читав албум”, описала је Vanna.

За "Буч Кесиди" који су освајали Загреб више пута 2021, и ове године стадион “Шалата”, Vanna каже да је чула, али није имала прилике да их види уживо.

Певачицу радује што су момци из "Буч Кесиди" у сличној жанровској одедници електро поп, тако да се радује да их некада слуша на сцени.

 Vanna спрема нови студијски албум и већ су се издвојиле поп баладе "Навика" и "Крива нота".

Њен глас вуче ка другим жанровима – џез, блуз, соул или спајање – џез поп.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести