НББ најавио новогодишње спектакле: Три „Рок опере” и три тенора

Новосадски биг бенд припремио је за предстојеће празнике ексклузивне концертне хепенинге за сладокусце, „спајајући и спојиво и неспојиво”, како је то за „Дневник” рекао аранжер, диригент и уметнички руководилац НББ-а Федор Вртачник.
Nastup Novosadskog big benda Foto: Dunja Dopsaj
Фото: Наступ Новосадског биг бенда Фото: Дуња Допсај  

Најпре ће, у сарадњи са Оркестром Опере и Хором Српског народног прозоришта 25, 26. и 27. децембра публици бити дарована новогодишња верзија спектакла „Рок опера”, са низом нових аранжмана, а као гости, сталним солистима Александру Шандорову, Данки Адамов, Николи Мијићу, Матији Занати, Драгани Келер и Алекси Вучковићу, придружиће се Душан Свилар и Бојана Стаменов, која ће се за ову прилику појавити у улози - Џенис Џоплин.„Биће то врхунац веома захтевног пројекта Рок опера, у којем смо успели - мислим веома успешно, ако је судити по великом интересовању које влада за сваки концерт - да помиримо различите музичке стилове, од попа, рока и џеза до класике”, каже Вртачник.

Две седмице касније, 14. јануара, Новосадски биг бенд ће реализовати концерт под радним насловом „Љубавне приче три тенора”, у оквиру којег ће се Душан Свилар, Матија Заната и Стеван Каранац представити програмом који обухвата неке од најлепших сентиш блокбастера. Сет листа, између осталог, предвиђа, нумере из филмова „Љубавна прича”, „Мисија”, „Кум”, „Поштар”, све до чувене „Ларине песме” из култног остварења „Доктор Живаго”, биће ту и хитова попут “Crazy Little Thing Called Love“ групе Квин, „Воларе” Доменика Модуња, али и опарских арија обрађених у поп маниру, као што „Нешун дорма” из Вердијевог „Турандота”. Посебан блок односиће се на „домаћицу”, у оквиру којег ће се чути и „Веруј у љубав” Оливера Драгојевића, „Девојко мала”, „Сањам” Индекса... „Неке од ових нумера три тенора отпеваће заједно, а све укупно публици смо припремили више од сат и по музике. И уверен сам у то да ће уживати”, најављује Вртачник.  

М. Стајић

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести