„НЕВЕРНЕ БЕБЕ“ објавиле СПОТ за песму "Зима" (видео)

БЕОГРАД: Поп-рок група "Неверне бебе" објавила је спот за нови сингл "Зима" са актуелног осмог студијског албума "Ходај", који је објављен у децембру 2022. за највећу српску дискографску кућу ПГР РТС.
Youtube Printscreen/NEVERNE BEBE
Фото: Youtube Printscreen/NEVERNE BEBE

Чланови популарног састава истичу да је екранизација овог аутентичног српског блуза спој њихове препознатљиве енергије и мотива, који симболизују повратак традиционалним вредностима, "у овом цивилизацијски изазовном тренутку потиснутих у други план".

Песма „Зима“ је својеврсна лична карта гитаристе Саше Ранђеловића Ранђе, једног од најбољих блуз гитариста на просторима бивше Југославије и експресивног вокала Тијане Сретковић. 

Подсетимо, група "Неверне бебе" је током 2023. обележила значајан јубилеј - 30 година постојања, тако да су према свом концепту на богатој турнеји симболично одржали концерте у минимум 30 градова по Србији и региону.

Истовремено су промовисали осми албум "Ходај", који се дуго чекао, од краја 2019, да би се пројекат завршио током пандемије корона вируса. Недавно је албум објављен и као винил издање.

Што се тиче Београда, након концерата 2022. у Мтс Дворани и клубу BitefArtCafe на Калемегдану, бенд је током лета 2023. имао наступе на манифестацији "Новобеоградско лето" на великом Савском шеталишту и у клубу Централ Пуб такође на Новом Београду.

Осим тога, пред дочек Нове године, тачније 29. децембра "Неверне бебе" су одржале концерт у Београду на води у клубу "Red Queen", док су у нову 2024. ушли 1. јануара преко дана свирком на Бановом брду током програма "Улица отвореног срца".

За дочек Српске нове године 13. јануара "Неверне бебе" имале су распродат концерт у Новом Саду на сцени Културне станице Степановићево, на чувеној музичкој манифестацији "Дочек".

Током 2024. очекује се њихов ливе албум у виду концерта на позорници Студија 6 у Радио Београду, који су одржали у марту 2023, када су одсвирали комплетан албум "Ходај" након свечане промоције тог материјала у РТС клубу.

Осим тога, бенд ће коначно ове године премијерно приказати свој троделни документарни филм радног назива "Јужно од среће" у продукцији РТС-а, на који фанови чекају годинама. 

Одломак тог остварења публика је могла видети у септембру 2023. на фестивалу музичког документарног филма "Док 'н' ритам" у Дому културе Студентски град на Новом Београду.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести