"Нова година отмено" уз класику и латино ритмове у Сава центру

БЕОГРАД: У оквиру манифестације Београдска зима 2019/20. и ове године биће организован програм "Нова година отмено" у Сава центру, најавили су организатори.
klavir, pixabay.com
Фото: pixabay.com

У Великој дворани Сава центра публика ће слушати хитове класичне музике у извођењу врсних домаћих музичара, којима ће се придружити и ексклузивни гости из иностранства.

На сцени у фоајеу испред Велике сале публика ће уживати уз латино, афро и реге програм популарног музичара Игора Винцеа.

Подела бесплатних улазница почиње данас (20. децембар) на благајнама Сава центра, Дома омладине Београда, Народног позоришта и Коларчеве задужбине.

Једна особа може узети највише две улазнице.

У организацији Дома омладине Београда и под покровитељством Секретаријата за културу Града Београда, наставља се омиљена традиција Београђана, бесплатан дочек Нове године у којем ће 31. децембра 2019. учествовати око 200 извођача.

Програм почиње у 21 час наступом Филхармоније младих “Борислав Пашћан”, са диригентом Ђорђем Павловићем, која ће извести програм класичне музике која је била инспирација за музику у познатим филмовима за децу - од Чајковског до Дизнија.

За наставак новогодишње вечери, од 21.45, ансамбл "Camerata Serbica", под диригентском палицом Александра Спасића из Љубљане, припремио је специјалан програм посвећен великом светском јубилеју: 250 година од рођења Л. В. Бетовена .

Нову 2020. годину публика ће дочекати уз звезде Опере Народног позоришта, којима ће се придружити међународни гости, и Уметнички ансамбл Министарства одбране "Станислав Бинички".

На програму ће, од 23.15 до 00:45 бити популарна дела класичне музике, Пучинија, Моцарта, Вердија, Бизеа, Шостаковича и других композитора, у извођењу уметника: Сања Керкез сопран, Јасмина Трумбеташ Петровић сопран, Алмерија Делић мецосопран, Дарио ди Виетри тенор, Микаел Бабајанyан баритон, Константин Рител-Кобyлиански баритон, Ева Бодорова сопран, Марy Мовсисyан сопран.

Модератори програма ће бити Светислав Буле Гонцић и Теодора Томашев.

За љубитеље латино, реге и афро музике у холу Сава центра од 00.45 до 02.00 наступа Igor Vince & His Drum, Brass And Keys.

Игорову ауторску музику карактерише занимљив спој два изражена сензибилитета, са једне стране веома емотивних и опуштајућих балада и са друге врло ритмичних и експлозивних нумера.

У његовој музици присутни су утицаји жанрова као што су реге, фанк, латин, афробит и соул.

Игор Винце изучавао је музику у Сенегалу, Бенину, Малију, Нигерији, Етиопији, Куби, Француској, Немачкој и Србији.

EUR/RSD 117.1207
Најновије вести