НОВОСАДСКИ ЏЕЗ ФЕСТИВАЛ ОД 15-18. НОВЕМБРА У ПОЗОРИШТУ МЛАДИХ Ускоро почиње продаја улазница по промотивној цени

Јубиларни 25. Новосадски џез фестивал одржаће се од 15. до 18. новембра 2023. године  у организацији Културног центра Новог Сада.
muzika nastup scena mikrofon pixabay
Фото: pixabay.com

Поклоници џеза биће у прилици да уживају у осам врхунских концерата на Великој сцени Позоришта младих, а публику очекују и динамични пратећи садржаји –  изложбе, филмови, промоције, закључно са џем сешн свиркама.

Продаја ограниченог броја комплета улазница за све четири вечери, односно свих осам концерата, по повлашћеној цени од 4.800 динара, почеће у уторак, 10. октобра. Ови комплети ће моћи да се купе у билетарници Гигс тикса у Париском магазину до 22. октобра. 

Фестивал ће у среду, 15. новембра, у 20 часова, отворити квинтет Кенија Gareta (The Kenny Garrett Quintet), прослављеног саксофонисте, композитора и аранжера, добитника награде Греми и једног од највећих имена актуелне светске џез сцене. Прве концертне вечери, од 22 сата, наступиће и маестрални кубански пијаниста и композитор Алфредо Родригез (Алфредо Родригуез), који у Нови Сад долази са својим триом.
Програм у четвртак, 16. новембра, у 20 часова отвара ZZ Quartet, модеран састав хармонијског џеза који предводе хрватски гитариста са ротердамском адресом Ратко Зјача и италијански акордеониста Симоне Zachini. Potom на сцену у 22 сата излази Drumbooty, квинтет познатог српског бубњара и композитора Предрага Пеђе Милутиновића.

 

И за 17. новембар су припремљена два узбудљива концерта. Од 20 сати представиће се секстет најпознатијег руског џез трубача Алекса Сипиагина и нашег сјајног бубњара, композитора и аранжера Владимира Костандиновића. Вече затвара трио Ференца Немета, мађарског бубњара који је за свој ауторски албум „Фреедом” добио једно од најпрестижнијих признања у свету џеза - Independent Music Awards.

Последњег фестивалског дана, у суботу, 18. новембра, наступиће најпре Новосадски биг бенд под управом Федора Вртачника, са вокалном солисткињом Бојаном Стаменов. А само финале 25. Новосадског џез фестивала биће у знаку триа једног од најуспешнијих и најпризнатијих балканских музичара, вишеструко награђиваног пијанисте и композитора Матије Дедића.

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести