Новосадски танго квинтет у уторак у СНП-у

Новосадски танго квинтет уз глумца Данила Миловановића приредиће концерт за памћење у уторак, 13. децембра на сцени „Пера Добриновић” Српског народног позоришта.
srpsko narodno pozoriste dnevnik
Фото: Дневник (Б. Лучић)

„Нуево Танго“ Астора Пјацоле вешто комбинује особености најпопуларније плесне музике са елементима џеза и класике, а добио је „појачање“ у виду стихова генијалног Борхеса.

Новосадски танго квинтет је тренутно једини ансамбл у Новом Саду који негује музику Астора Пјацоле. Главни разлог њиховог окупљања и моменат када је почела Пјацола танго магија  је управо стогодишњица рођења Астора Пјацоле која се прошле 2021. године обележавала у целом свету.

„За мене као неког ко је добрим делом свог живота у класичној музици и савременој уметничкој музици, танго музика је потпуно откровење, нарочито „Танго Нуево” правац који је створио управо креативни Асторов ум. Његова музика изузетно слојевита, наративна, скројена тако да чини фузију танга, џеза, класике, задире у скривене одаје душе, носећи истовремено бол и радост живота. Сарадња са Борхесом, још једним културним бардом Аргентине, изродила је нова књижевна и музичка дела, којим ћемо бојити концерт у уторак 13. децембра у Српском народном позоришту”, истакла је хармоникашица Драгана Кузмановић.

Камерни ансамбл Новосадски танго квинтет је настао са жељом да се оснује танго ансамбл по узору на чувени Пјацолин квинтет, а пред публиком у Српском народном позоришту ће извести нека од најлепших дела Астора Пјацоле оригинално писана за његов квинтет, а која нису толико извођена на домаћој музичкој сцени.

Новосадски танго квинтет чине Владимир Ћуковић – виолина, Владимир Јаковљевић – гитара, Давид Клем – клавир, Федор Рушкуц – контрабас, и Драгана Кузмановић – хармоника, овом изузетном приликом наступиће и глумац Данило Миловановић који ће „бојити” концерт Борхесовим милонгама.

EUR/RSD 117.2728
Најновије вести