Одржан концерт Марије Нешић у новосадској Синагоги

Концерт сопрана Марије Нешић под називом "Новом Саду с љубављу" одржан је у препуној концертној дворани новосадске Синагоге.
с
Фото: Бојана Јанић

Изведен је у пратњи 52 члана Зрењанинске филхармоније које је предводио маестро Микица Јевтић.

Концерт је публику репертоарски увео у свечаност божићних и новогодишњих празника уз Бизеову Кармен, Штраусове тактове Трич трач полке, На лепом плавом Дунаву и кроз легендарну филмску музику Нина Роте Parla piu pianno Парла пиу пианно, Пучинијеве композиције O mio babbino caro мио баббино царо, Quando me'n vo', све до финала уз Радецки марш.

Публику је дочекао и специјални гост, који је за ову прилику дошао из Немачке, а реч је о чувеном тенору Бели Мавраку који иначе наступа са холандским певачем Рене Лиом.

Сопрано Марија Нешић још једном је оправдала своју репутацију оперске певачице раскошног гласа, због чега публика ужива у њеним наступима препуним емоција.

" Задовољна сам и срећна, јер ме публика сјајно прихватила. Захвална сам свим људима који су ми помогли да реализујем концерт - Фондацији Саша Марчета, Микици Јевтићу, Бели Мавраку и Зрењанинској филхармонији. Новосадска публика је изузетно срдачна. За наредну годину имамо много концерата у плану", изјавила је Марија Нешић након концерта.

Фото: Бојана Јанић

Марија Нешић је од 2015. до 2019. године наступала као редовни члан Ансамбла Нардоног позоришта у Београду, где са хором опере у свим актуелним представама, али и као солиста изводећи Пученијеву арију Мими из опере „Боеми“. Дипломирала је на Правном факултету у Београду. Од јавних наступа издвајамо Концерт Passione у Биоскопу Балкан (2019), Historia de un amor у Народном позоришту у Зрењанину (2021), Солистички концерт Луштица Баy (2022).    

Гала концерт у Новом Саду организовала је Фондација Саша Марчета уз подршку бројних сарадника, као поклон публици и граду који је ове године носио престижну титулу Европске престонице културе.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести