Пинк Флојд иду ка топ 20 први пут после "Brick in the Wall"

ЛОНДОН Песма "Hey Hey Rise Up" легендарних Пинк Флојда, коју је група објавила после 28 година паузе као знак подршке народу Украјине, бележи велику популарност те се предвиђа да ће се ускоро наћи и на британској топ 20 листи, преносе медији на Острву.
e
Фото: Youtube Printscreen

Песма је објављена недавно са циљем да скрене пажњу на руску инвазију на Украјину и тиме прикупи средства за помоћ онима који су погођени ратом.

Ово је први оригинални материјал Пинк Флојда од албума „The Division Bell“ из 1994. године, а сав приход од песме биће дониран Украјини.

Месец дана након онлајн објављивања, у априлу ове године, песма се на нашла на 49. месту британске топ листе, а сада након објављивања физичких носача звука, предвидха се да ће се наћи на 18. месту листе топ 20 према „Фирст Look“, који рангира песме на основу њихове продаје и броја стримова.

"Ако настави да се продаје и емитује сличним темпом као сада, Пинк Флојд ће ове недеље имати своје прво појављивање у топ 20 топ од 1979. године и легендарне нумере „Brick In The Wall“, навели су из организације.

„ Hey Hey Rise Up “ је снимљен у марту ове године, а поред певача Дејвида Гилмора, бубњара Ника Мејсона, басисте Гаја Прата и клавијатуристе Нитина Сонија, на њему се налази и снимак Андрија Хливњука, певача украјинског бенда Боомбокс.

"Желимо да изразимо нашу подршку Украјини и на тај начин покажемо да већина света сматра да је потпуно погрешно да суперсила извшс инвазију на независну демократску земљу каква је Украјина постала", рекао је Гилмор.

"Ми, као и многи, осећамо бес и фрустрацију овог подлог чина напада на независну, мирну и демократску земљу, чији народ убија једна од највећих светских сила", рекао је Гилмор.

У марту су Гилмор и Пинк Флојд уклонили своју музику са стриминг сервиса у Русији и Белорусији, иражавајући тиме подршку народу Украјине.

Пинк Флојд је енглески рок бенд, основан 1965. године. Бенд је продао 250 милиона албума широм света, а сматра се једним од најутицајнијих и најуспешнијих свих времена.

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести