Пласидо Доминго одушевио фанове концертом на Ташмајдану

БЕОГРАД: Чувени шпански тенор Пласидо Доминго наступио је вечерас на Стадиону Ташмајдан и одушевио више хиљада фанова који су до самог краја са великим уживањем пратили сваку ноту његовог гласа.
domingo1
Фото: TANJUG/RADE PRELIC/ bs
Репертоар вечери чинило је извођење оперских арија Ðузепеа Вердија, Ðакома Пучинија и Пјетра Маскањија.
Након кратког уводног наступа симфонијског оркестра Радио телевизије Србије под диригентском палицом бугарског маестра Диана Чобанова, Домингова појава на сцени крунисана је громким аплаузом, уз честе и многобројне узвике афирмације из публике.
Наступи сопрана Ане Пироци и Марије Јелић, што соло, што у дуету са Домингом, били су препуни емоција, а публика је сваку од њих жељно упијала.
Младу саксофонисткињу из Параћина Кристину Васић, Доминго је лично извео на сцену.
Виртуозни наступ мале Кристине посебно је разгалио присутне, а њена појава на сцени их веома разнежила - најбурнији аплауз припао је управо њој.
Завршницу спектакла чинио је валцер који су заједно заплесали Доминго и Марија Јелић, након чега је ово веома пријатно и емотивно вече крунисано бурним овацијама.
Овај спектакл привукао је пажњу и многих јавних личности.
Међу присутнима били су и министарка културе Маја Гојковић, заменик градоначелника Зоран Весић, оперска дива и мецосопран Јадранка Јовановић, министарка Зорана Михајловић, градски секретар за културу Иван Карл, као и управница Народног позоришта у Београду Ивана Вујић Коминац и управница Опере Јасмина Трумбеташ Петровић.
Овим концертом званично је завршен овогодишњи Београдски летњи фестивал (БЕЛЕФ).
EUR/RSD 117.1627
Најновије вести