Почиње Новосадско музичко лето: Лајко Феликс у Синагоги

НОВИ САД: Концертом виолинисте Лајка Феликса и гитаристе Атиле Шидоа, вечерас у 21 час у Синагоги, биће отворено Новосадско музичко лето, које Музичка омладина Новог Сада традиционално организује током лета.
lajko feliks
Фото: Youtube Printscreen

Ове године у нешто скраћеном издању, циклус летњих концерата почиње у августу наступом чувеног виолинисте Лајка Феликса, који ће сигурно још више загрејати температуру у Синагоги својим виртуозним и фуриозним свирањем.

Овог пута Лајко Феликс ће свирати са гитаристом из Мађарске Атилом Шидоом, са којим досад није наступао, како каже за наш лист, “бар не на овај начин на који ћемо се представити у новосадској Синагоги”. О “експериментисању формацијама са којима свира” Лајко Феликс каже да га и даље то привлачи, и вероватно неће престати.

Рецимо, ова комбинација са гитаром ће се у наредном периоду ширити, па ће ту бити и бас, можда и бубњеви... Заправо, неки крајњи циљ ми је да направим биг бенд у ком би били yезери, и класичари, и рокери... И који би, наравно, свирао моју музику, наводи за наш лист Лајко Феликс.  

Циклус се наставља у четвртак 16. августа концертом групе “Ођила” у Синагоги. Ова група је препознатљива по извођењу ромске музике и током година су стекли верну публику која радо долази на њихове концерте. Чланови групе “Ођила” су: Сања Узелац и Даворка Боснић, вокали, Слободан Симоновић, гитара и вокал, Борис Николић, соло гитара и пратећи вокал, Андреј Стефановић, бас гитара, гитара и клавијатуре и Жељко Степановић, хармоника и пратећи вокал.

“Краљ Чачка”, кантаутор Ненад Марић из Чачка, наступиће 19. августа на Новосадском музичком лету у Синагоги.

„Његова музика је мешавина yеза, рокенрола и шансона. Није мали број оних који га називају ’српским Томом Вејтсом’. Он изводи ’мудре, лепе и горке песме, у којима се искреност и аутентичност оштро супротстављају изопаченостима овог времена.”

За крај овог летњег циклуса концерата, 21. августа је најављен концерт једне од најпознатијих и најцењенијих певачица с ових простора Бисере Велетанлић и Васил Хаџиманов бенда, који гарантују добар и леп провод свима који се одлуче да дођу на овај летњи концерт у Синагоги. 

Карте за ове концерте се продају у Музичкој омладини Новог Сада, (Католичка порта 2/3), од 8 до 14 часова, као и два сата пред почетак концерта, на улазу у Синагогу.

Н.П-ј.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести