ПОЧИЊЕ ВЕЛИКА МАДОНИНА ТУРНЕЈА: Продато шест лондонских арена

Музички директор Стјуарт Прајс поделио је неке детаље о Мадониним предстојећим наступима уочи првог у Лондону овог викенда.
madona
Фото: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Мадонина предстојећа турнеја која носи назив "Celebration Tour“ требало би да садржи, како кажу, "преко 40 песама“ и први пут неће укључивати бенд на сцени.

Краљица попа треба да започне британску и европску деоницу своје турнеје поводом 40. годишњице у арени О2 у Лондону ове суботе (14. октобра) и имаће укупно шест концерата у арени.

Уочи првог концерта, Мадонин музички директор Стјуарт Прајс говорио је за ББЦ њуз о томе шта фанови могу да очекују на концертима. Он је низ концерата описао као "документарац кроз њену огромну каријеру", на којима ће бити више од 40 песама из "звездиног каталога".

"Највећи хит концерта не мора да буде песма. То може бити гардероба, може бити видео-снимак или изјава“, објаснио је Прајс, који је продуцирао Мадонин албум из 2005. "Confessions On A Dance Floor“.

"Celebration Tour“ користиће певачицине оригиналне снимке са више нумера, а Мадони се неће придружити бенд уживо на сцени први пут од почетка њене каријере.

"Постоје живи музичари који наступају у различитим деловима, али оно што смо схватили је да су оригинални инсерти наше звезде. Те ствари се не могу реплицирати и не могу поново креирати, па смо одлучили само да то прихватимо."

"Код Мадоне, све је увек у вези са реконтекстуализацијом ствари, проналажењем начина да се преузму снажне оригиналне поруке и види како оне одјекују у ери у којој се сада налазимо. Многи моћни тренуци односе се на то где се музика укршта са нечим кроз шта је друштво пролазило, посебно нечим емотивним. Ти тренуци су невероватно моћни", рекао је.

Прајс је такође потврдио да се Мадона вратила у пуној снази након што је током лета примљена на интензивну негу са озбиљном бактеријском инфекцијом. Здравствени страх их је приморао да се одложи северноамеричка деоница турнеје.

"Особа која ће изаћи на сцену изгледа невероватно, звучи невероватно, наступа невероватно“, објаснио је Прајс и додао да и сама Мадона има "веома висока очекивања".  

Прајс је такође говорио и о "великом изазову“ састављања сет-листе, односно репертоара за турнеју.

B92

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести