Преглед концерата у новогодишњој ноћи у Београду и Новом Саду

БЕОГРАД: Прошле године због пандемије корона вируса концерти на отвореном као дочек уласка у нову годину нису одржани, али ће сутра, 31. децембра, бити разноврстан избор наступа у Београду, Новом Саду и остатку Србије.
nova godina na trgu, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

За љубитеље поп музике и лаких нота, дочек ће им бити у знаку певачица Саре Јовановић - Саре Јо, Марије Шерифовић и других на платоу испред Дома Народне скупштине у Београду.

Пратиоци Горана Бреговића имаће прилику да га слушају и гледају на Сава Променади у Београду на води.

Популарни Брега ће поделити улазак у Нову годину са београдском публиком, а недавно је са врха Куле Београд најавио незабораван дочек, уз највећи ватромет и ласер шоу „весели програм са трубачима“ и наступ певача Младена Војчића Тифе са којим ће запевати неке од најлепших песама рок групе “Бијело дугме”.

Осим Бреге и Тифе, у најлуђој новогодишњој ноћи на Сава Променади од 20 сати наступиће још и треп звезде Ангеллина, Цобy и поп певач Саша Ковачевић, а улаз је слободан.

Музичке групе “Ничим изазван” и “Sharks, Snakes & Planes“ биће домаћини у новогодишњој ноћи 31. децембра у културном центру Дорћол Платз у Београду.

Поп реге састав "Ничим изазван" ће кренути свирку од 23 сата, а пре њих од 21 ће наступити алтернативни рок бенд "Sharks, Snakes & Planes",

Загревање пред новогодишњу журку назива “Рекапитулатзија” ће бити одржано дан раније, данас - када ће наступити бенд из Ниша - “Стерео Банана”.

У простору “Коска бар” биће вече ди-џеј музике.

Тридесет година постојања и улазак у нову 2022. годину клуб Фест ће обележити 31. децембра наступом реге - хард кор бенда Eyesburn.

Ексклузивна журка и концерт алтернативног електро ноисе рок бенда “Артан Лили" биће одржана у правој роцк оази Цетињске 15, у Електропиониру, за дочек Нове 2022. године. Услед целе ситуације са пандемијом, број улазница је у овом клубу ултраограничен.

Они ће наступати и вечерас од 23.00 сати на самом затварању дводневне манифестације “Belgrade Rocks” на Тргу Николе Пашића.

Спектакл “Дочек” у Новом Саду биће реализован као мултимедијални догађај и тако ће кренути одломком из представе „Тесла изуметник” у режији Небојше Брадића, код моста Дуга и наставиће се у Подграђу које ће 31. децембра и 1. јануара обасјати др Алберто Новело (Италија), Иван Марушић Клиф (Хрватска), Петко Танчев (Бугарска), др Милица Стојшић (Србија) са студентима сценског дизајна (ФТН).

На „Теслиној светлосној галерији” чекају и музичке звезде - пре свега мистични дуо из Хрватске - “Nipplepeople” (електро састав, наступа под маскама, гостовали су недавно по други пут у Београду - Барутана, тако да им нико не може видети лица).

Љубитељи електронске музике имаће прилику да дочекају 2022. годину уз велика имена домаће и регионалне ди-џеј сцене и то на Green Love фестивалу у Мастер центру Новосадског сајма.

Последње вече у 2021. години ће обележити - хрватски ди-џеј Петар Дундов, као и наш Милош Вујовић и Ранћатек, док ће 1. јануара, за репризу, публика плесати уз Методи Христова, Леу Добричић и Каталину.

Настављајући традицију дочека Нове године уз популарну класичну и филмску музику, и ове године 31. децембра у склопу манифестације “Београдска зима” биће одржан програм “Новогодишње путовање кроз епохе” за гала концерт “Нова година - Отмено”, овог пута у дворани Коларчеве задужбине.

Програм ће започети уз чувену групу “Ренесанс”, која обележава пола века трајања на музичкој сцени. Они ће уз атрактивне костиме и оригиналне инструменте изводити веселе и романтичне мелодије средњег века и ренесансе.

Онда ће камерни оркестар “Макрис” под управом маестра - диригента Предрага Госте, уз многе инструменталне и вокалне солисте, изводити музичке бисере од барока до модерног доба.

На програму ће бити најлепша дела музичке литературе из свих епоха: композиције Вивалдија, Албинонија, Хендла, Моцарта, Шуберта, Маснеа, Маскањија, Шостаковича, Пјацоле, Вилијамса, Мориконеа.

Домаћа истакнута оперска уметница Марија Јелић са светском каријером и диригент Предраг Госта увешће публику уз најлепше оперске арије и хитове филмске музике.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести