ПРЕМИНУО ФРОНТМЕН ГРУПЕ АЛИСА: Брат поделио претужне вести

Данас је преминуо фронтмен бенда „Алиса” Мирослав Живановић - Пиле. Тужне вести на друштвеним мрежама поделио је његов брат.
youtube.com/K1 Televizija
Фото: youtube.com/K1 Televizija

Драги пријатељи, Са великом тугом вас обавештавам да је данас преминуо мој пријатељ, брат и лидер нашег бенда "Алиса", Мирослав Живановић - Пиле.

Почивај у миру пријатељу мој са твојим анђеоским гласом, достојним небеском своду.

Фото: Društvene mreže/printskrin

Прву вест о смрти је објавио оригинални члан овог рок састава, бубњар Предраг Пеђа Цветковић.

“Драги пријатељи, са великом тугом вас обавештавам да је данас преминуо мој пријатељ, брат и лидер нашег бенда "Алиса", Мирослав Живановић - Пиле. Почивај у миру, пријатељу мој, са твојим анђеоским гласом, достојним небеском своду”, опростио се Цветковић од свог колеге певача.

Подсетимо, “Алиса” је српски и југословенски поп рок бенд из Београда, основан 1984. године. Групу су у оригиналу чинили: Мирослав Пиле Живановић (вокал), Предраг Педја Цветковић (бубањ), Александар Кићановић (клавијатуре), Зоран Јанчески (гитара) и Марко Главан (бас гитара). Ширу популарност у СФРЈ стекли су крајем осамдесетих година, а изненада су престали са радом 1990. године. Бенд се на кратко окупио у периоду од 2001. до 2002. године како би издао албум назива баш као и бенд - “Алиса”. Након тога рок састав је почео са радом 2017, а наредне године објавио је музички видео-спот и песму “Пијане ноћи”.

Повратак на сцену “Алиса” је најављивала прошлих година, што се десило у пуном замаху 2022. године, када су објавили двоструки компилацијски албум “Најбоље из земље чуда”.

Тада су гостовали на разним фестивалима и манифестацијама, и имали успешан самосталан концерт у Великој сали Дома омладине Београда, у децембру 2022. За свој рад добили су велики број признања и награда, а широј јавности познати су по хит песмама “Сања”, “Кестен”, “После девет година”, “1389 (Неће Фата сина Бајазита)”, “Да ли си чула песму уморних славуја?”, “Скидам кошуљу да легнем”. Објавили су пет студијских албума – “Алиса” (1985), “Да ли си чула песму уморних славуја?” (1987), “Хиљаду тона љубави” (1988), “Глупо је спавати док свира рокенрол” (1989), “Алиса” (2001), две компилације - “Златна колекција” (1996) и споменути “Најбоље из земље чуда” (дупли албум, 2022), а гостовали су на разним издањима и сарађивали су са многим музичарима.

 (Kurir.rs/A.G.)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести