Протести у Берлину због концерта Рамштајна

БЕРЛИН: Протестна шетња феминистичке групе „Нема Рамштајна у Берлину“ против првог од три концерта Рамштајна одржана је на тргу у округу Вестенд у Берлину.
s
Фото: Youtube Printscreen / Avet Badalyan

Демонстрације су протекле мирно, упркос присуству великог броја присталица у близини Мерцедес-Бенц арене.

До почетка протеста окупило се неколико стотина људи и неколико десетина полицијских аутомобила. Учесници демонстрација носили су плакате и транспаренте са натписима "Само да значи да!", "Не дајте позорницу злочинцима".

Пре почетка протестног покрета, организатори су позвали људе са Рамштајн мајицама да напусте демонстрације, преноси ТВ Тагесшау.

Неколико десетина полицијских јединица зауставило је кретање аутомобила и испратило поворку до Арене, где су демонстранти позвали на забрану концерата.              

Претходно су две онлајн петиције прикупиле 75.000 потписа за отказивање концерата.

Берлински сенатор за културу Џо Чало рекао новинској агенцији ДПА да, упркос петицији против концерата бенда у Берлину, нема законских основа за њихово отказивање. За сваки од концерата који ће се одржати у Мерцедес-Бенз Арени вечерас, сутра и у уторак, продато је око 60.000 карата.

Пре неколико недеља, девојка по имену Шелби Лин оптужила је певача Тила Линдемана да јој је ставио дрогу у пиће пре концерта Рамштајна у Вилњусу, након чега се неколико жена анонимно обратило радио станици НДР и Зидојче цајтунгу, изневши озбиљне оптужбе на рачун фронтмена бенда да је посебно регрутовао младе девојке за сексуалне односе током концерата.

Берлинско јавно тужилаштво покренуло је истрагу о оптужбама против певача Рамштајна  за сексуалне деликте и дистрибуцију опојних дрога, које је Линдеман негирао.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести