Слободан Тркуља и Балканополис 24. новембра у Сава центру

БЕОГРАД: Мулти иструменталиста и иноватор древних звучних традиција Слободан Тркуља са својим бендом Балканополис наступиће 24. новембра на сцени београдског Сава центра, најавилиу су данас организатори.
e
Фото: Youtube Printscreen

Слободан Тркуља & Балканополис први пут су се представили у Сава центру са Београдском филхармонијом 2004. године. 

Три године касније уследио је спектакуларни концерт уз славни холандски Метропол Оркестар. 

Овај концерт је био прекретница Тркуљине светске каријере. Остао је запамћен јер су овим извођењем пре 11 година померили музичке границе стварајући нешто што критичари називају Модерном традицијом Балкана. 

Након овог концерта су се успеси низали сами, преко светских награда и признања, до сарадњи са познатим светским симфонијским и џез оркестрима; дуетима са Маризом, Даларасом, Олетом Адамс, Јосипом Лисац и ТВ наступима пред милионским аудиторијем. 

Међу најзапамћенијим концертима Слободана Тркуље и Балканополиса су свакако наступи у Шангају у Кини, где су током Експа 2010 наступали пред око 30 000 људи, и поставили званичан рекорд посећености овог догађаја. 

Концерти у Британији за ББЦ телевизију, као и уживо наступ пред више од сто милиона гледалаца широм света током избора за песму Евровизије.

Балканополис наступи су у међувремену постали прави поп-рок спектакл са јаким елементима симфонијског и епског звука ових простора, што се одразило и на имиџ самог бенда.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести