Слободан Тркуља и „Балканополис“ у Новом Саду и Београду

Широм света признати уметник Слободан Тркуља и његов састав „Балканополис“ наступају у Новом Саду 7. фебруара у Српском народном позоришту и дан касније у Београду, у Центру „Сава“, јавља Радио телевизија Србије.
s
Фото: RTS printscreen

Тркуља и „Балканополис“ изводе јединствену музику која је заснована на рок и оркестарској музици, традиционалном звуку Србије и Балкана, православном појању, уз гајде, тамбуре, кавале, гитаре и бубњеве, Тркуљин препознатљив нежан, али и моћан глас.

Осим по енергичним наступима познати су и по ексцентричним фризурама и модерним костимима као из Толкинових бајки.

Харизматични мултиинструменталиста са „Балканополисом“ протеклих година освајао је Азију, одржавши многобројне концерте у Малезији, Ирану, Емиратима и понајвише у Кини, где их је публика неизмерно заволела и прихватила као своје.

О њиховој огромној популарности у Кини сведочи и документарни филм који о њима већ пола године снима кинеска централна телевизија.

Серијал Балканополис и пријатељи започели су још 2015. године великим концертом у Арени у Београду када су са њима као пријатељи наступили фадо дива Мариза, соул звезда Олита Адамс, најпознатија афричка звезда Бааба Маал и други.

Слободан Тркуља „Балканополис“ ће наступити без гостију и обећавају још један концерт за памћење.   

„У којој год дворани да свирамо то је место на коме музика 'Балканополиса' добије нову димензију, место где храбро закорачимо у ново и другачије. Размена енергије са публиком је посебна, музика нас сједини толико да постанемо блиски пријатељи, загрљени, прожети истом емоцијом која остане да дише у нама још дуго после“, објашњава уметник који свира више од 15 инструмената. 

Тркуља истиче да је спреман за излазак на бину: „Једва чекам нове сусрете са публиком. Жао ми је што на концерту нећемо имати драге госте из иностранства, јарко сам желео да вам свирамо заједно у Србији, али обећавам да ћете уживати у програму који спремамо и енергији коју носи музика 'Балканополиса'“.

 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести