Спектакуларни завршетак Сабора виолиниста Србије

ПРАЊАНИ: Трећи Сабор виолиниста Србије завршен је синоћ спектакуларним концертима врсних виолиниста Бранка Ристића и Сала Шоуа, којима су се на бини придружили и млади победници овогодишње манифестације, а концертом Љубе Аличића спуштене су завесе на сабор.
violina Foto: Youtube/prinscreen
Фото: Youtube Printscreen

"Чуо сам за ову манифестацију, али сам заиста пријатно изненађен Сабором, који је трасирао пут виолини и свом постојању за сва времена. Захвалан сам саборашима који су све време певали више него ја“, рекао је Аличић, који се након одржаног концерта, на опште изненађење, ухватио у велико саборско коло на прањанском стадиону.

Сабор виолиниста је у три дана, према незваничним проценама, посетило око сто хиљада људи, чиме се овај фестивал сврстао у ред највећих манифестација народног стваралаштва у Србији.

"Презадовољан сам што се ова манифестација показала као нешто што остаје народу, што је таковско-милановачки крај подарио сабор на којем се осећа невероватна енергија и најбоље осликава српска душа. Виолина ће се овде увек славити на радост оних који овде живе и оних који ће у наредним годинама долазити у ове крајеве“, казао је председник Саборског одбора Дејан Ковачевић.

Идејни творац Сабора, Гвозден Николић, у народу познат по ауторској емисији "Нећете веровати", још једном је закључио да се виолина коначно скућила.

"Након трубе и фруле, и виолина је своју кућу нашла у побрђима западне Србије. Ово наше место подно Сувобора и Маљена, неправедно је било у запећку, пре свега због близине Равне горе. Четири жице препородиле су овај крај и сада ће сви моћи да упознају велику душу народа овог краја, који са поносом носи наслеђе својих славних предака, а у срцу - виолину“, изјавио је Николић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести