Стефан Ђоковић одржао клавирски концерт у Београду, ПОКРОВИТЕЉ ТАМАРА ВУЧИЋ (фото)

БЕОГРАД: Пијаниста Стефан Ђоковић одржао је вечерас концерт у МТС Дворани у Београду а наступу, одржаном под покровитељством супруге председника Србије Тамаре Вучић, присуствовала су и деца из основних и средњих музичких школа из бројних градова Србије.
TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bs
Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bs

Ђоковић је рекао да је за њега ово било емотивно вече.

"Мислим да је јако битно за популаризацију класичне музике да што више омладине буде у публици на концертима класичне музике и да се од детињства у њих уткају те вредности и доласци на концерте", изјавио је Ђоковић.

Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bs

Специјалне гошће на концерту биле су глумица Јелена Гавриловић и певачица Невена Божовић, које су извеле нумеру "Изнад дуге" Џуди Гарланд и познату македонску песму "Зајди зајди јасно сонце".

Како је истакла Божовић, певала је једну од својих најдражих песама.

Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bs

"Морам да кажем да ми је задовољство што сам била Стефанов гост вечерас. Драго ми је што ради ово и што ћемо имати више оваквих његових концерата, зато што заиста то заслужује. Ова музика можда има мању медијску пажњу, али заслужује много више. Видим и по људима и по МТС Дворани, која је била пуна, да су дивне реакције, тако да ми је заиста драго", изјавила је Божовић.

Наступ Стефана Ђоковића почетак је новог циклуса концерата под покровитељством супруге председника Србије Тамаре Вучић.

Организован је у оквиру "Интегралног развоја Србије", концепта развоја општина широм наше земље, обједињујући туристички, културни, економски и социјални развој сваког дела државе.

"Интегрални развој Србије" је део плана Србија 2027, који кроз ревитализацију и уређење нашег културно-историјског и природног наслеђа, омогућава и најмање развијеним општинама да постигну конкуретну предност и постану атрактивни локалитети на регионалном нивоу.

Фото: TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bs

Претходни циклус клавирских концерата, под називом "На крилима музике", одржан је у 12 градова широм Србије.

Организатори концерта најавили су да ће "музички караван" до краја ове године посетити и крајеве из којих су деца, гости вечерашњег наступа, а у питању су Лебане, Медвеђа, Лесковац, Чачак, Свилајнац и Кула.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести