Сутра почиње Егзит, у Новом Саду 50.000 туриста из 68 земаља

НОВИ САД : Егзит Фестивал своје капије отвориће већ сутра, а према најавама туристичких посленика очекује се да Нови Сад током Егзита посети више од 50.000 домаћих и страних туриста који долазе из 68 земаља света.
egzit
Фото: Dnevnik.rs

Овогодишњи Егзит траје пет дана, а прогнозе говоре да ће током свих пет дана и ноћи Фестивала време бити сунчано, без падавина и умерено топло, па ће сви они који дођу у Нови Сад имати потпун угођај. 

Први посетиоци фестивала већ су стигли у Нови Сад, а занимљиво је да се ове године бележи раст броја посетилаца изван Србије, а међу њима предњаче гости из земаља Западне Европе где су традиционално најбројнији посетиоци из Велике Британије и Холандије, али које све више прате и посетиоци из Немачке, Аустрије, Белгије и Швајцарске.

Традиционално висок број посетилаца долази из свих делова некадашње Југославије, док се све већи број гостију бележе и земље Источне и Југоисточне Европе као што су Мађарска, Грчка, Турска, Румунија и Бугарска. 

Судећи по извештајима глобалних портала за продају улазница, очекују се и гости из далеких земаља, па нам тако долази више стотина Аустралијанаца, те посетиоци из Бразила, Индије, Кине, Малезије, Аргентине, Кубе, Јужноафричке Републике и других далеких дестинација.

Новосадски хотели су практично распродати, а сви који себи још нису обезбедили смештај најједноставнији начин да то учине је да се упуте ка фестивалском кампу на најлепшој плажи Дунава, који је данас почео са радом.

За све оне који желе кревет и кров над главом, на интернету могу да потраже опције приватног смештаја или да посете званичну туристичку страницу фестивала HYPERLINK "http://www.exittrip.org"www.exittrip.org и тамо пронађу одговарајућу понуду хостелског смештаја који се такође убрзано распродаје. 

Овогодишњи Егзит слави 50 година чувеног Лета љубави, када је настао легендарни хипи покрет који је заувек променио свет својим револуционарним ставовима и идејама мира, једнакости и заједништва. 

Сутра, "нултог" дана Егзита на главну фестивалску бину изаћи ће највећи рок бенд данашњице, "The Killers" цена улазнице за концертни спектакл године је 2.990 динара за партер и 4.990 динара за Фан Пит. 

Сутра увече нас очекује и први "Guarana No Sleep Festival" на Егзиту на којем ће наступити Jeff Mills, Ellen Allien, Paula Temple & Rebekah и бројни други, а улаз је слободан уз било коју Егзит улазницу.

У четвртак, 6. јула, звезде вечери биће Liam Gallagher, Jesus and Mary Chain, Alan Walker, Paul Kalkbrenner, Recondite, Red Axes, Princess Nokia, Denis Sulta, Arkona и бројни други, а цена улазнице за ту ноћ је 2.990 динара. 

У петак на Егзит стижу  Years & Years, Solomun b2b Dixon, Jake Bugg, Black Coffee, The Damned, Jamie Jones, Black Sun Empire, Dax J, Ratos de Porao, Mashrou Leila и други, а цена улазнице за петак је 3.590 динара. 

Због огромног интересовања, цена улазница за суботу је отишла већ на 4.490 динара и по свему судећи лако се може десити да све улазнице за суботу буду распродат.

Познато је да је субота на Егзиту увек резервисана за највећу журку коју ће овог пута правити  Jason Derulo, Duke Dumont, Robin Sćulz, Noisia, Discharge, Acidez, Edo Maajka, Sve barabe, Rufus, Bjarki, SNTS...
Улазница за недељу тренутно кошта 2.990 динара, а финале овогодишњег Еџита припашће арт-поп краљици Roisin Murphy и соул сензацији Rag "n" Bone Manu, а са њима на тврђави биће и Hardwell, Nina Kraviz, Rodhad, Nicole Moudaber, Angelic Upstarts, Tijana T, Voiski, Antigone b2b Francois X, Destruction и још пуно извођача на више од 30 зона и музичких бина широм тврђаве. 

Организатори упозоравају посетиоце да се фалсификати улазница редовно уочи почетка Егзита појављују на друштвеним мрежама и на улици и подсећају да се  улазнице продају на свим благајнама "Gigs Tix-a", те у онлајн продаји путем сајта HYPERLINK "http://www.gigstix.com"www.gigstix.com, те да ће улазница бити остављене и на благајнама на самој тврђави, уз напомену да ће њихове цене бити више.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести