Tricky наступа 29. априла у Београду

БЕОГРАД: Трип-хоп музичар и продуцент са светском славом, Трики (Трицкy) одржаће концерт 29. априла у дворани "Американа" Дома омладине Београда, најавили су организатори.
e
Фото: Youtube Printscreen

Трикијевом наступу у Београду претходиће 6. марта објављивање ЕП-а "20,20", кога је данас најавио спот "Lonley Dancer" (feat. Anika).

Након сарадње са култним бендом Massive Attack, Tricky је објавио деби соло албум "Maxinquaye" (1995), са хитовима као што су "Aftermath", "Ponderosa", "Overcome" и "Black Steel", поставши светска звезда и један од најутицајнијих пионира трип хопа.

Трики је свој јединствени музички израз, препознатљив по вишеслојном, мрачном споју хип хопа, алтернативног рока и раге (рагга), наставио да развија на укупно 13 албума, од којих је последњи био "Ununiform" (2017).

Трикијева сарадница Мартина Topley Bird до данас је остала вероватно најпрепознатљивији вокал његових песама, мада је сарађивао и са Bjork, Neneh Cherry, PJ Harvey, Cindy Lauper... док се сада на "Lonley Dancer" појављује певачица из Берлина Аника.

"Никад ме није занимало да будем најбогатији момак на планети. Мој став је био, преокренућу музику наглавачке. Створићу звук који нико до сада није чуо", објашњава себе Трики, правим именом Едријен Тоус, у недавно објављеној аутобиографији "Hell Is Round the Corner".

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести