Уметници из Кине наступају у Београду

Диригент и композтор Џин Фу представиће београдској публици репертоар класичне концертне литературе у извођењу примадоне Ванже Жанг, светски познате сопранискиње, баритона Џонгтао Лиа и Камерног ИПОЦ оркестрам 23. марта у Концертној сали Београдске филхармоније.
Umetnici iz Kine nastupaju u Beogradu Foto: Tanjug
Фото: Tanjug

БЕОГРАД:  Концертом под називом "Пролећни сусрет" диригент и композтор Џин Фу представиће београдској публици репертоар класичне концертне литературе у извођењу примадоне Ванже Жанг, светски познате сопранискиње, баритона Џонгтао Лиа и Камерног ИПОЦ оркестрам 23. марта у Концертној сали Београдске филхармоније, најавили су организатори на данашњој конфереренцији за новинаре. 

Осим врхунских уметника из Кине пред београдском публиком наћи ће се и млада талентована сопранисткиња из Београда Марија Јелић и баритон Милан Младенов. 

На концерту ће бити изведена композиције кинеских и европских композитора Лиу Тишеана, Мао Јуана, Моу Ћинга, Моцарта, Пучинија, Вердија, Белинија, Росинија и Дворжака. 

Концерт ће бити отворен композицијом "Игра народа Јао" кинеског композитора Лиу Тишеана и Мао Јуана, коју ће публика у Србији чути премијерно. 

Ово дело изведено у највећим светским дворанама у Њујорку, Бечу , Берлину...

Диригенткиња и Џин Фу напоменула је да је мото концерта изведен из националне стратегије Кине. 

"Ми ћемо наступити под геслом ''Један појас један пут''. На том путу су увелико организатори концерта ''Пролећни сусрет''. То је део стратегије усаглашавања културне сарадње Кине и Србије", казала је Џин Фу. 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести