Ускоро представљање трећег албума Новосадског биг бенда

Новосадски биг бенд најавио је за 11. јун у Српском народном позоришту промоцију новог студијског албума „Tattoo”, који је у потпуности посвећен недавно преминулом пијанисти и композитору НББ-а Александру Бањцу (1976-2021).
e
Фото: Youtube Printscreen

Управо Бањац је, уз диригента Новосадског биг бенда Федора Вртачника, аутор музике за већину песама са албума, а по његовом тексту снимљена је и нумера „Анђеле мој”. На „Tattoo” се налази укупно десет композиција, које су снимљене са пријатељима и гостима НББ-а, међу којима су  Бојана Стаменов, Бранко Ђурић, Борис Режак, Зоран Шандоров, Маја Сар... Ово је трећи студијски албум састава реномираних џез и поп музичара Новог Сада, који је 2003. настао са жељом да испуни празнину насталу гашењем Плесног оркестра РТВ Нови Сад, те да настави традицију оркестарског музицирања Новог Сада на пољу џез, поп и филмске музике.

Први ЦД „Само музика“, снимљен у Студију „М” изашао је 2010, а други, већим делом ауторски „Поларис”, окренут модерном фанк звуку, појавио се у фебруару 2017. У међувремену, Новосадски биг ће обићи читав регион и одсвирати безмало 500 концерата. Како је најављено, на промоцији трећег албума „Tattoo” биће представљен и ексклузивни материјал, настао током снимања, а вече касније на крову ТЦ „Променада” Новосадски биг бенд одржаће меморијални концерт „Rock opera - Who Wants to Live Forever”.

        М. С.

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести