Велика посета на онлајн програму Нишвила

НИШ: У склопу програма Nisville 2020 online који је синоћ почео на Летњој позорници у нишкој Тврђави, без присуства публике, али уз live streaming путем веб сајта фестивала, у склопу програма Нишвил џез театар изведене су представе “Црвенкапа” у извођењу Пан Театра и “Три сестре и Наташа П” у извођењу трупе “Арт Медиа” и у сарадњи са Националним опером и балетом Северне Македоније.
muzika nastup scena mikrofon pixabay
Фото: pixabay.com

Музички део програма отворио је албански џез састав Каба Пројецт Ајс, који је недавно објавио албум џез аранжмана традиционалних песама “ЈалбаниаЗ З” снимљен на Rocela фестивалу у Италији.

Најактивнији српски џипси свинг састав “Дејан Крсмановић Трио” представио се ауторским програмом који је већ привукао пажњу и иностраних продуцената међу којима је и чувени Џон Ларсон иначе вођа чувеног састава Hot Club de Norvege.

Програм првог дана фестивала је затворио традиционални ромски Оркестар Жарка Стамнековића програмом посвећеним Шабану Бајрамовићу.

Иначе, организациони тим Нишвил џез фестивала се извињава свим гледаоцима livestream преноса, зато што се због велике посете Нишвил сајту - програм прекидао у више наврата.

Стручна екипа, како кажу, управо ради на повећању капацитета гледаности, а програми извођени увече, ових дана ће у дневним сатима моћи да се на истом линку гледају као снимци.

Друге фестивалске вечери биће изведене представа за децу “Црвен носић” Пан Театра и “Isolationist” трупе New Network, а затим следе наступи састава “Галеас” британског гитаристе италијанског порекла Антониа Марзинота, састав “Balkanophonia” који предводи Никола Старчевић - истовремено и члан породичног гитарског трија Балканске жице, а програм затвара блуз банд Slide Ride.

Програм почиње у 20 часова и може се директно пратити путем линка.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести