Више од 25.000 људи пратило концерте НС џез фестивала

НОВИ САД: Више од 25.000 људи је пратило онлајн концерте 22. издања Новосадског џез фестивала, који је први пут у историји одржан путем интернета, без публике, јавили су из дирекције те музичке смотре.
Novosadski džez festival Foto: Kulturni centar Novog Sada  
Фото: Новосадски џез фестивал Фото: Културни центар Новог Сада

Љубитељи су могли тако да прате свирке познатих српских џез састава - Биг бенд РТС, МИНГ, Thrill Seeking Polymers, Drama Quartet, Курина трио, Милош Бранисављевић Quartet, Иван Швагер и Ambire band, Виктор Тумбас и Schime.

Пренос концерата реализован је путем платформе YouTube и Facebook странице фестивала, а сви програми, као и музичка радионица Васила Хаџиманова и Ивана Илића доступни су и даље на YouTube каналу Културног центра Новог Сада и Facebook страници Новосадског џез фестивала.

Немузички садржај био је у виду изложбе џез фотографије „Светлописи једног музичара: џез приче“ фотографа Мирослава Мајсторовића у клубу “Трибина младих” у КЦ Новог Сада.

Културни центар Новог Сада у сарадњи са Фондацијом „Нови Сад 2021“, организовао је музичке и креативне радионице у свом простору, у клубу “Трибина младих”, као и у културним станицама “Свилара” и “Милн”, за ограничен број посетилаца.

Следеће, 23. издање Новосадског џез фестивала биће одржано у другој недељи новембра 2021. године, а главни концертни програм заказан је за период од 10. до 13. новембра, толико унапред иде дирекција те манифестације.

Наредне године управа фестивала доноси новину за селекторе који ће имати задатак да заједно са уредником фестивала предложе уметничком савету концепт и програм 23. фестивала.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести