Влатко Стефановски и Мирослав Тадић у Новом Саду и на Палићу

НОВИ САД/СУБОТИЦА: Сада већ и синоними, Стефановски и Тадић, стижу са својим гитарама у Нови Сад у СНП и на Палић на Летњу позорницу. 
s
Фото: Željka Dimić

Македонски гитарски виртуоз Влатко Стефановски и његов колега Мирослав Тадић, један од најбољих светских гитариста, удружиће снаге  и почастиће публику својим већ светски познатим извођењима фламенца, роцк-а, блуеса, јазз-а и етно музике у комбинацији са традиционалном македонском музиком.  У Српском народном позоришту у Новом Саду су у уторак 21. јуна  у 20 сати на Светски дан музике, а сутрадан у среду 22.јуна су на Палићу на Летњој позорници од 21 сат.

Једни од најбољих гитариста ових простора наступају заједно још од 1998. године, када су реализовали свој први заједнички албум под називом „Крушево“, а након тога је уследило још неколико успешних пројеката. Одржали су велики концерт у Београду, у Сава Центру „Live in Belgrade“, а виртуозни дуо сарађивао је и са бугарским кавалистом Теодосијем Спасовом у склопу њиховог трећег заједничког пројекта.

Њихова сарадња открива нову страну звука акустичне гитаре, стварајући нову палету звукова у којој мешају локално и глобално; традиционално и универзално, са циљем истраживања традиционалне македонске музике, македонских ритмова и мелодике у комбинацији са савременим светом музике.

Виртуози на гитари са светски признатим статусом гарантују незаборавне гитарске концерте, страствену енергију и пријатно дружење, па свакако свратите и добро се забавите.

Улазнице за Нови Сад су у продаји на благајни СНП-а, а за Палић у винарији Звонка Богдана и преко система Ticket.rs

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести