Бесплатан улаз у Музеј Југославије поводом Дана музеја

БЕОГРАД: Међународни дан музеја обележава се 18. маја, а тим поводом Музеј Југославије омогућиће свим суграђанима и суграђанкама слободан улаз данас, као и у четвртак и петак 21. и 22. маја од 10 до 18 часова.
muzej jugoslavije Youtube screenshot
Фото: Youtube Printscreen

За посету су отворени Кућа цвећа и Парк скулптура (као и музејски кафе и сувенирница), а из Музеја Југославије најављују и отварање објекта Музеј 25. мај, новом изложбом “ТАЊУГ јавља: Рат је завршен” у јуну ове године.

Од почетка маја, улаз у Парк скулптура бесплатан за све посетиоце, а на овај корак тим Музеја Југославије одлучио се водећи се идејом да јавне установе културе треба да буду доступне свима и да је њихов значај, као простора интеграције заједнице, посебно важан у тренуцима кризе.

Радно време отвореног дела комплекса, тј. Парка скулптура, сувенирнице и кафеа, до краја маја биће од четвртка до понедељка (уторком и средом музеј ће бити затворен за посету) од 10 до 18 часова.

У комплексу Музеја истовремено може да борави до 50 особа, а број посетилаца у затвореним просторима је ограничен на петоро у Кући цвећа и не више од двоје у сувенирници.

Приликом посете обавезно је ношење заштитне маске и рукавица и одржавање физичке дистанце, која изискује размак од минимум два метра између двоје посетилаца и боравак не више од једне особе на четири квадратна метра.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести