Биковић: Божић је празник који нам поручује да нисмо сами

БЕОГРАД: Божић има и дивну духовну компоненту, јер је празник посвећен Христу и подсећа нас да нисмо сами и да постоији неко ко брине о нама и неко ко нам је подарио живот, казао је за Танјуг глумац Милош Биковић.
milos bikovic
Фото: Youtube Printscreen

Биковић никада није скривао своју веру у православље и напомиње да су празници време када људи подвлаче неку црту преоспитујући животне одлуке.

Током празника људи зауставе уобичајну рутину живљења, окрену се породици и себи, и анализирају шта су урадили. То је слично новогодишњим одлукама на западу. Код нас то још не постоји, бар док у потпуности не преузмемо обичаје са запада, а надам се да се то неће десити јер су наши, православни, у најмању руку подједнако лепи, казао је Биковић.

За њега нема дилеме да Божић и Ускрс јако благотворно делују на људску психу.

Божић и Ускрс нам дају наду да и смрт можемо да превазиђемо. У духовном смислу, то је велико охрабрење за сваког од нас јер је основни страх сваког човека заправо страх од смрти, казао је Биковић.

Познати глумац, који гради завидну каријеру у Русији, каже да слава за њега представља део посла којим се бави.

Односим се према томе као према крсту. Тај крст ми доноси неке лепе ствари као што је могућност да афирмишем добро и да велики број људи то чује и види, а са друге стране, доноси ми и много изазова, казао је Биковић.

Како каже, довољно је да пет минута према било коме не буде суперљубазан и одмах ће кренути гласине како је постао умишљен.

Реално немам права у јавнсоти да буден нерасположен према људима које уопште не познајем. То је један од терета за који нисам знао да ћу да понесем када сам улазио у овај посао, казао је Биковић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести