Дани акт фотографије у Новом Саду

Фотографски клуб Војводина приређује по други пут Дане акт фотографије – Нови Сад 2018.
в
Фото: Промо

Ова међународна фотографска манифестација у свом програму обједињује изложбе акт фотографије, трећу по реду међународну радионицу, предавања, представљање фото-монографије на тему креативне акт фотографије као и дружења фотографа, фото-излете.

- Мисија фото-фестивала „Дани акт фотографије“ је да сачува уметност и креацију у приказивању лепоте, чулности људског тела и едукује младе фотографе како да се ослободе вулгарности и шунда у својим идејама и визијама при стварању акт и еротске фотографије, као и да испоље своју личност на креативан начин. Фотографски клуб Војводина моћ фотографског медија усмерава ка правим вредностима и уметност подиже на пиједестал који заслужује у савременом свету, борећи се против свеопште комерцијализације фотографије људског тела - указују организатори манифестације.

Отварање фото-фестивала је вечерас у 19 часова у Галерији Дворца “Еђшег“ Антона Чехова 4, а затим ће бити представљена самостална изложба акт фотографија „Након љубави“ Стијепа Брборе из Дубровника. У Музеју савремене уметности Војводине сутра у 19,30 часова је отварање самосталне изложбе акт фотографија „Разоткривена“ Дејана Диздара (Ашкелон, Израел). У у недељу од 17 часова биће представљена фото-монографије Јаноша Еиферта из Будимпеште, а од 19, 30 је отварање самосталне изложбе акт фотографија „Додири” Горана Кукића из Сарајева, у Галерији за младе „Мацут“, на првом спрату СПЦ Војводина. Изложбе трају до 7. августа.

У оквиру Дана акт фотографије одржава се трећа међународна акт радионица чији су ментори ове године Јанош Еиферт из Будимпеште, један од познатијих представника своје професије и Владимир Татаревић, ванредни професор фотографије на Факултету примењених уметности у Београду. Јанош Еиферт вечерас од 20. 30 држи предавање за полазнике радионице у ФКВ, Булевар ослобођења 22. Сутра од 8 је први део практичног рада под називом „Тело и покрет“, а од 11 предавање „Деконструкција акт фотографије“ проф. Владимира Татаревића, а од 15 часова је други део практичног рада под називом „Тело и текстура у природном окружењу“. У недељу од 8 сати је трећи део практичног рада под називом „Акт у ентеријеру“, следи анализа фотографија учесника радионице и проглашење најбољег рада и подела сертификата свим полазницима и награда најбољима.

Н. П.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести