Ди-Си Комикс: Нови Супермен је бисексуалац

Америчка издавачка кућа "Ди-Си Комикс" објавила је на дан подизања свести о LGBТQ+ популацији да је нови Супермен бисексуалац, а да ће фокус новог број стрипа бити љубавна веза између овог суперхероја и новинара Џејa Накамуре.
w
Фото: Youtube Printscreen

Размишљајући о томе како би Супермен изгледао данас, Том Тејлор, творац стрип серијала "Суперман: Сон оф Кал-Ел", у којем Џон Кент преузима плашт од свог оца Кларка, рекао је Би-Би-Сију да сматра да би пропустили велику прилику ако би наследник Кларка Кента био још једна "стрејт" личност.

Како Тејлор наводи, чак и пре него што је представио идеју о Џону Кенту као бисексуалцу, речено му је да је "Ди-Си Комикс" већ размишљао о тој идеји.

"У последњих неколико година дошло је до стварно великог помака - пре пет или 10 година, ово би било много теже, али сада је идеја прихваћена", објаснио је Тејлор.

Реакције људи на ову вест, како он каже, биле су веома позитивне.

"Било је људи који су бризнули у плач када су прочитали ову вест, као и оних који кажу да нису могли ни да замисле да ће за живота видети да Супермен, најмоћнији стрип суперхерој, личи на њих", истакао је Тејлор.

Како је најављено, нови број стрипа очекује се у новембру.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести