Две изложбе у сарадњи Војводине и Доње Аустрије

НОВИ САД: Две изложбе, једна Музеја савремене уметности Војводине планирана за 19. мај и друга у Музеју Војводине у октобру ове године под називом "Војводина и Доња Аустрија. Интеркултуралне везе", резултат су сарадње институција културе Војводине и покрајине Доња Аустрија.
muzej vojvodine
Фото: Dnevnik.rs

О томе су данас разговарали Драгана Милошевић, секретарка за културу и аташе за културу Амбасаде Аустрије у Србији и директор Аустријског културног форума Адријан Фајкс, а тема је била проширење културне сарадње.

Милошевић је рекла да постоји још пројеката планираних током ове године у оквиру Европске престонице културе у Новом Саду, а који би могли бити интересантни за даљу сарадњу институција културе двеју земаља.

Она је посзавала Фајкса да посети и предстојећи Међународни сајам књига у Новом Саду од 3. до 10. марта, где се промовишу издања наших установа културе, као и друге значајне културно-уметичке садржаје у оквиру сајамских активности Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.

Фајкс је предложио теме за даљу сарадњу укључивањем институција културе из АП Војводине у Кластер културних институција, који тренутно обухвата 18 земаља Европе.

Е. Д.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести