Фестивал "Ужички стрип сусрети" од 24. априла

УЖИЦЕ: Изложбеном поставком насталом поводом тридесет година постојања и рада школе стрипа, илустрације и концептуалне уметности "Ђорђе Лобачев", 24. априла у 19 часова у ужичком Градском културном центру биће отворен други фестивал "Ужички стрип сусрети".
tv, muzika, knjige, film, umetnost, pixabay
Фото: pixabay.com

Другог дана Фестивала биће одржана стрип радионица као и панел дискусија на тему “Историја и алтернативна историја у стрипу”, на којој ће говорити сценариста Зоран Стефановић и стрип аутор Сабахудин Мурановић Муран. Изложба "Модерна времена" хрватског аутора Игора Кордеја за поетиоце ће бити отворена у среду. Најављена је и радионица стрипа са Јаном Адамовић, која ће са Даницом Јевђовић учествовати у панел дискусији под називом "Жене у стрипу".

Последњи дан фестивала биће посвећен издањима на штандовима издавача. Ученици основних и средњих школа, цртаче и све заљубљеници у стрип до 24. априла могу учествовати на првом Конкурсу за избор најбољег стрип каиша (стрип у једном реду, са једним, два, три или четири кадра и целовитом причом/идејом/досетком). Тема је слободна, а прва три рада добиће и награде, стрип издања домаћих издавача.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести