"Галија", "Вампири", Алмодоваров филм...на "Земун Фесту"

БЕОГРАД: Концертом Лариса квартет бенда и пројекцијом новог оставрења Педра Алмодовара "Бол и слава" на Великом тргу у Земуну 17. августа биће отворен "Земун Фест", најавили су данас организатори на конференцији за медије у Земуну. 
е
Фото: Tanjug/O.Toskić, arhiva

У седам дана фестивала све до 23. августа биће приказано 10 филмова, посетиоци ће бити у прилици да уживају у театру на отвореном.

Групе "Галија" и "Вампири" свираће пред публиком у Земуну, а у посебној дечијој зони биће организоване, представе, радионице мозаика, сликарства, школа фотографије и филма...

Никола Рајичић ииз организационог одбора фестивала напомиње да ће пето издање "Земун Феста" донети садржајнији и богатији прогфрам него што је то био случај до сада.

"Филмови ко ће публика видети овајали су важне награде на међународним филмским смотрама...Имамо и оставрења из домаће кинематографије, али уметничке филмове из Европе захваљајући ЕУ Инфо центру у Београду. 

Међу најављеним оставрењима нашли су и филмови "Јуче", у режији Денија Бојла, "Последњи Србин у Хрватској", у режији Предрага Личине, "Тишин других" Алмудена Карасенда, "Странац у рају" Гвида Хендрикса

Посебна посластица за љубитеље југословенске кинематографије представљаће пројекција ремастеризованог класика "Љубав и мода, у режији Љубомира Радићевића...

Нови сегмент фестивала од ове године чине концерти познатих поп-рок састава. 

Група "Галија" наступиће 19. августа, а лидер бенда Неша Галија поручује да има лични однос према наступу јер је живео у Земуну. 

"Овај фестивал има веома широк дијапазон деловања и одлучили смо да у Земуну представимо нови албум "У рају изнад облака". Сигуран сам да ће људи са много емоција доживети наш концерт" казао је Милосављевић. 

Александар Ераковић, лидер састава "Вампири" који наступају 18. августа каже да његов бенд следеће године обележава 30 година од настанка и да ће концерт у Земуну бити романтична ретроспектива њиховог деловања. 

У позоришном програму "театра на отвореном" биће одигране три представе „Кара таван", "Десет на према један" и дечја представа "Робин худ". 

Фестивал затвара наступ београдског бенда "ВИС Лимунада" који оживљава естетику и атмосферу шлагера шесдесетих година прошлог века. 

Фестивал су подржали: градска Општина Земун, Канцеларија за младе Београд, Секретаријат за спорт и омладину и Секретаријата за културу, Секретаријат за привреду, а од ове године и Министарство омладине и спорта Републике Србије. 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести