Гојковић отвара Павиљон Србије на венецијанском бијеналу

БЕОГРАД: Потпредседница Владе и министар културе и информисања Маја Гојковић отвориће сутра Павиљон Србије на Међународној изложби архитектуре у Венецији на којој ће бити представљен пројекат "Осми километар/8th kilometer".
maja gojkovic
Фото: Танјуг/ Тара Радовановић

Пројекат је дело ауторског тима који чине архитекте Ива Бекић, Ирена Гајић, Далиа Дуканац, Стефан Ђорђевић, Снежана Златковић, Мирјана Јешић, Христина Стојановић и Петар Цигић, саопштило је министарство.

У Ђардинима посетиоци ће видети изложбу комесара Слободана Јовића, а која одговарајући на задату тему бијенала "Како живети заједно", отвара питања односа рада и живота, корелација са становањем, друштвеним околностима, слободним временом, доколицом, новим досељеницима, навикама, ширењем дата на примеру Града Бора.

Међународно бијенале архитектуре у Венецији биће свечано отворено у суботу, 22. маја, за које је тему поставио уметнички директор - кустос манифестације, америчко либански архитекта Хашим Саркис.

Више од сто учесника, уз 63 изложбе у националним павиљонима, у својим пројектима бавиће се темама попут: нових изазова које климатске промене доносе архитектури, улоге јавног простора у савременим урбанистичким решењима, нових техника реконструкције и промене форме колективних зграда и многим другим.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести