Гостују уметници из Аустрије

Кроз изложбу „Hollabrunn on the road!“, која ће бити отворена у среду, 6. септембра у 19 часова у Галерији ликовне уметности Поклон збирке Рајка Маузића (Васе Стајића 1), представиће се дванаест уметника из Аустрије, чланова удружења “ГрензАрт”из Холабруна.
zbirka rajka mamuzica, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

У оквиру удруженог пројекта „Cooperation edžtended – Art links“, дванаест уметника из Србије требало би следеће године да гостује у Холабруну.

Удружење “ГрензАрт”из Холабруна, које постоји од 2005, чине бројни професионални уметници из области сликарства, графике, скулптуре, проширених медија и дизајна. Град Холабрун налази близу границе са Мађарском, а удружење у свом називу не садржи реч „граница“ само због географског положаја свог града, већ и због сталног настојања да путем својих активности, превазиђу границе и да константно проширују своје хоризонте повезујући се са уметницима из других земаља. Тако су за протеклих дванаест година, кроз размене изложби, остварили сарадњу са уметницима из низа европскијх земаља.

“ГрензАрт” такође учествује у размени са уметницима, удружењима и институцијама из других градова у Аустрији међу којима су и удружења уметника из Бадена и Медлинга, са којима су током 2014, уз подршку манифестације Дунавски дијалози из Новог Сада, уметници из Србије остварили успешну размену. На њихову препоруку удружењу уметника у Холабруну, сарадња између аустријских и српских уметника се наставља новом разменом у Поклон збирци Рајка Мамузића, а у њу се овај пут, поред Дунавских дијалога, укључује и Културни центар Новог Сада. Изложба траје до 16. септембра.

Н. П.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести